Fitbit lanseaza trei produse noi – Fitbit Sense, Fitbit Versa 3 si Fitbit Inspire 2

Fitbit lansează Sense, cel mai avansat smartwatch cu focus pe sănătate, primul device din lume cu senzor EDA (activitate electrodermală) pentru managementul stresului. Sense are aplicație ECG, plus senzori SpO2 și de măsurare a temperaturii la nivelul pielii. Aprobarea FDA care certifică aplicația ECG este încă în așteptare și  va fi disponibilă doar în U.S. după aprobare.

Disponibilitatea în afara U.S. depinde de reglementări precum Directive 93/42/EEC (the Medical Device Directive). Aplicația ECG nu a primit încă marca CE și nu va fi comercializată, pusă în funcțiune sau disponibilă până nu va obține aprobarea de reglementare. Nu e recomandată spre folosite de persoane sub 22 ani. Detalii pe  fitbit.com/ecg.

Noul smartwatch le oferă utilizatorilor posibilitatea de a testa gratuit timp de 6 luni opțiunea Fitbit Premium și de a își monitoriza în detaliu indicatori ai stării de sănătate precum variația ritmului cardiac (HRV) și respirația. Datele colectate de SpO2 vor fi afișate într-un mod nou, centrat pe sănătate.

Fitbit Sense

Gestionează-ți momentele de stres

Stresul este o problemă globală. Unul din trei oameni se simt îngrijorați și stresați, iar efectele fizice și psihologice nu întârzie să apară. Efectele stresului asupra stării de sănătate fizice sunt diverse, de la risc de creștere a tensiunii arteriale, până la boli de inimă, obezitate, diabet, și tulburări mentale cum ar fi anxietatea sau depresia. Detaliile pe care le primești în aplicația Fitbit și direct pe ceasul Fitbit Sense îți oferă posibilitatea de a înțelege răspunsul organismului tău la stres. Totodată ai access la uneltele necesare prin care să îți gestionezi stările fizice și psihice. Această experiență inovatoare de management al stresului a fost realizată de echipa de experți Fitbit în sănătate comportamentală, profesioniști cu zeci de ani de experiență în diagnostic și tratament ale sănătății mentale, ghidați de experți medicali ce fac parte din instituții academice de renume.

Noul senzor EDA măsoară răspunsul activității electrodermale. Poți folosi aplicația EDA astfel: pune palma deasupra ecranului de la smartwatch și senzorul va detecta schimbările de natură electrică în funcție de nivelul de transpirație a pielii. Acest indicator te ajută să înțelegi răspunsul corpului tău la factorii de stres și să îi poți gestiona mai ușor. Poți să pornești o sesiune rapidă de aflare a nivelului de stres direct pe ceas sau să te conectezi la o sesiune ghidată de relaxare în aplicația Fitbit ca să observi cum reacționează corpul tău dacă meditezi sau faci exerciții de relaxare. La final vei primi un răspuns grafic pe ceas și în aplicație care îți va arăta progresul pe care l-ai făcut de-a lungul timpului și va reflecta starea ta emoțională.

Fitbit îți oferă o Notă de management a stresului care e calculată pe baza ritmului cardiac, calității somnului și activității fizice. Această notă va fi disponibilă odată cu lansarea Fitbit Sense, în aplicația Fitbit. Scorul maxim pe care îl poți obține este 100, iar cel minim 1. Cu cât ești mai aproape de 100, cu atât înseamnă că răspunsul corpului tău la stres este mai bun. Rezultatul este acompaniat și de recomandări despre cum să gestionezi mai bine momentele de stres prin exerciții de respirație, de exemplu. Utilizatorii ce folosesc serviciul  Fitbit Premium vor primi date mai detaliate asupra  modului în care este obținută nota, fiind folosite peste 10 date biometrice precum echilibru de efort (impactul activității fizice), rata de răspuns (ritm cardiac și modul în care el variază, activitate electrodermală), calitatea somnului și altele.

De asemenea, toți utilizatorii Fitbit vor avea acces la secțiunea cu detalii despre starea de spirit, disponibilă în mod gratuit în aplicația Fitbit. Aici vor putea seta remindere și obiective săptămânale, vor putea înregistra detalii despre cum se simt după fiecare sesiune și vor putea exersa metode diferite de relaxare. Membrii serviciului Premium își pot alege din peste 100 de tipuri de exerciții de meditație propuse de branduri precum Aaptiv, Aura, Breethe, Ten Percent Happier, pot asculta sunete relaxante și, la final, pot înțelege cum toate aceste practici se corelează pentru o stare generală mai bună.

„Un program regulat de meditație aduce beneficii fizice și emoționale precum reducerea nivelului de stres, a simptomelor de anxietate și depresie, dar ajută și la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare, tensiunii arteriale, ritmului cardiac” a declarat Dr. Helen Weng, Profesor Lector al Centrului Psihiatrie și Științe Comportamentale din cadrul Universității de Medicină din San Francisco, California. „Meditația este un exercițiu al minții. La fel ca și exercițiile fizice, și în meditație trebuie să exersezi ca să te bucuri de avantaje pe termen lung. Fitbit te poate ajuta în acest sens prin instrumentele de măsurare pe care le pune la dispoziția ta, printre care Nota de management a stresului și aplicația de scanare EDA. Astfel, îți poți vedea progresul și poți personaliza practicile de meditație într-un mod sustenabil și relevant.”

Menține sănătatea inimii tale

Fitbit Sense face parte din noua generație de dispozitive ce inovează în domeniul sănătății. Acest lucru se întâmplă firesc după ce, în anul 2014, tot Fitbit a fost pionier în acest domeniu, oferindu-le oamenilor prima metodă de măsurare a ritmului cardiac 24/7 direct de la încheietura mâinii. La începutul acestui an, lansarea opțiunii Zone de Minute Active a contribuit și ea la evoluția acestor funcționalități. Fitbit Sense este primul device Fitbit cu aplicație ECG care poate evalua ritmul cardiac pentru a te preveni dacă ai semne de fibrilație atrială (AFib), o afecțiune care afectează peste 33.5 milioane de oameni din lume.

Tehnologia Fitbit PurePulse 2.0 folosește un senzor nou de frecvență cardiacă și un algoritm îmbunătățit, oferindu-le utilizatorilor notificări personalizate, direct pe device, despre starea de sănătate a inimii lor.  Monitorizând activitatea cardiacă 24/7, Fitbit Sense poate detecta posibile nereguli ale ritmului cardiac și te poate atenționa cu privire la acestea. Există o mulțime de factori care pot afecta ritmul cardiac, printre care stresul sau temperatura, iar o frecvență cardiacă ridicată sau scăzută poate fi semnul unei afecțiuni cardiace care necesită îngrijiri medicale. Este cazul tehicardiei (ritm cardiac prea rapid) sau al bradicardiei (ritm cardiac prea lent).

Monitorizează indicatorii-cheie ai sănătății pentru o stare mai bună

Dincolo de a putea detecta afecțiuni ale inimii cum ar fi AFib, Fitbit cumulează și interpretează date medicale care te pot ajuta să descoperi tendințe și schimbări ale stării tale generale. Noul senzor de temperatură poate detecta schimbări ce pot indica febră, boală, sau apropierea menstruației. Atâta timp cât porți ceasul și în timpul nopții îți poți măsura variația temperaturii de la nivelul pielii pentru a observa modul în care aceasta evoluează.

Opțiunea Premium îți dă posibilitatea de a monitoriza și ritmul respirației (respirații medii pe minut), ritmul cardiac în repaus (indicator al sănătății cardiovasculare), variațiile ritmului cardiac (între bătăile inimii), variații ale temperaturii la nivelul pielii (cu ajutorul senzorului de temperatură și a altor senzori existenți pe device). Dacă ești membru Premium și ai un ceas compatibil poți vedea acești indicatori zilnic și poți observa impactul lor asupra organismului. Utilizatorii de smartwatch vor avea acces și la detalii despre nivelul oxigenului din sânge în timpul nopții. Există o serie de fețe de ceas SpO2 care îți pot arăta nivelul SpO2 din noaptea precedentă și media generală din timpul nopțiitoate acestea pentru a putea detecta posibile schimbări ale stării tale generale.

Descoperirile recente din studiile noastre despre COVID – 19 sugerează că schimbările unora dintre indicatori, incluse în opțiunea Premium (ritm respirație, ritm cardiac, variații ale ritmului cardiac), pot fi detectate de dispozitivele Fitbit simultan cu apariția simptomelor COVID-19 și, în unele cazuri, chiar și mai devreme.

„Dispozitivele tip wearables pot să joace un rol important în detectarea precoce a unor boli infecțioase acționând ca un sistem de alarmă anticipat ce poate încetini răspândirea COVID-19 și o mai bună înțelegere a evoluției bolii” a declarat Eric Friedman, co-fondator și CTO Fitbit. „Peste 100.000 utilizatori Fitbit au participat până acum la studiile noastre și ne-au ajutat să confirmăm că algoritmul nostru poate detecta aproximativ 50% din cazurile de COVID-19 cu o zi înainte de apariția simptomelor cu 70% specificitate. Studiile ne arată că există un mare potențial în ceea ce privește detectarea și înțelegerea mai bună a COVID-19, dar și a altor boli în viitor.”

Profită de toate avantajele Fitbit

Fitbit Sense reunește toți indicatorii-cheie de sănătate și fitness existenți și la celelalte smartwatch-uri, la fel ca și opțiunile smart: GPS integrat, peste 20 de modele de exerciții, monitorizare automată a exercițiilor SmartTrack, nivelul și scorul cardio-fitness, monitorizare avansată a somnului. Rămâi conectat la funcționalitățile smart care te interesează, folosind inclusiv speaker-ul integrat și microfonul pentru a răspunde la apeluri, mesaje vocale, dar și plăți contactless, mii de aplicații și fețe de ceas. Toate acestea sunt posibile acum, iar dispozitivul tău își va păstra autonomia bateriei de +6 zile.

Design inteligent pentru performanță maximă, stil și confort

Fitbit Sense a fost creat în urma unui proces amplu de design. Noul ceas este inspirat de corpul uman, exprimând siluete plăcute într-o formă grațioasă. Materialele din care este realizat ceasul sunt alese intenționat pentru a exprima frumusețea corpului uman, finisajele sunt elegante  (vizual și fizic), rezistente, din aluminiu de calitate și oțel inoxidabil care oferă un aspect îngrijit și high-tech. Noile curele sunt flexibile și confortabile, având un sistem de închidere care permite schimbarea lor  foarte ușor. Dispozitivul în sine combină elemente de sticlă și metal, fiind rezistent la apă până la 50m. Nucleul biosenzorului din interior adăpostește cel mai mulți senzori existenți până acum într-un dispozitiv Fitbit, ceasul având în continuare un aspect plăcut. De asemenea, durata de viață a bateriei nu a fost afectată.

Ecranul AMOLED este mai mare și are un senzor special care poate reduce automat intensitatea luminii pentru ca informațiile să poată fi văzute ușor. De asemenea, există opțiunea de ecran pornit permanent (always-on). Ecranul are o rezoluție mai bună și răspunde mai repede la comenzile utilizatorului. Interfața de utilizator și procesorul au fost proiectate din nou pentru a livra o experiență cât mai intuitivă pe ecran. S-au introdus widget-uri noi, iar notificările și aplicațiile pe ecran au un design îmbunătățit astfel încât utilizatorii să  își poată  personaliza modul în care văd informațiile pe ceas, pot  alege shortcuts și multe altele.

Tot acum Fitbit lansează și Fitbit Versa 3, ceas inteligent cu noi funcționalități legate de starea generală de bine și sănătate, ce vine cu sistem GPS  integrat. Nu în ultimul rând, Fitbit anunță și  noul tracker Fitbit Inspire 2, brățară inteligentă cu o durată de viață a bateriei extinsă de până la 10 zile, cu posibilitatea testării gratuite a opțiunii Fitbit Premium timp de un an și numeroase alte funcționalități cu focus pe sănătate și fitness cum ar fi Zonele de Minute Active (AZM).  Toate aceste resurse și funcționalități sunt de acum accesibile pentru cât mai mulți oameni tocmai pentru a-i face mai atenți la starea lor de sănătate în aceste vremuri fără precedent.

Misiunea noastră de a îmbunătăți starea de sănătate a oamenilor din întreaga lume nu a fost niciodată mai importantă. COVID-19 ne-a arătat cât de critic este să avem acum grijă de sănătatea noastră fizică și mentală” a declarat James Park, co-fondator și CEO Fitbit. „Noile produse și servicii pe care le punem la dispoziția utilizatorilor Fitbit cumulează cele mai avansate tehnologii Fitbit și folosesc algoritmi care să îl ajute pe utilizator să își înțeleagă și controleze mai bine corpul. Depășim acum noi bariere care îi vor ajuta pe oameni să își managerieze stresul și activitatea inimii. În același timp, interpretăm datele-cheie pe care le avem pentru a oferi detalii ușor de înțeles despre temperatura la nivelul pielii, variația ritmului cardiac, SpO2 –  toate armonizate și conectate între ele. Și, cel mai important, accesibilizăm zilnic date pe care probabil utilizatorii le-ar fi aflat doar o dată sau de două ori pe an, în cotrolul periodic la medic”.

Fitbit Versa 3, noi avantaje

Se lansează acum și Fitbit Versa 3, cu noi funcționalități de sănătate și fitness. Cu ajutorul noilor opțiuni utilizatorul își va putea atinge mai ușor obiectivele de fitness și monitoriza activitatea zilnică. Ceasul vine cu sistem  GPS integrat, harta intensității antrenamentelor în aplicație, îmbunătățirea tehnologiei PurePulse 2.0, Zone de Minute Active. Acestora li se adaugă un speaker integrat și setarea volumului. Folosește plata cu ceasul Fitbit Pay pentru plăți rapide și sigure și pentru evitarea contactului cu suprafețe din spații publice și alege dintre mii de aplicații și fețe de ceas. Personalizează-ți playlistul folosind partenerii pe care îi preferi: Deezer, Spotify. Noul design împrumută elemente de la Fitbit Sense: linii fine, confort sporit, rapiditate. Toate funcționalitățile pe care le are Fitbit Versa 3 sunt disponibile și pentru Fitbit Sense.

Pentru prima dată, ambele smartwatch-uri Fitbit Versa 3 și Fitbit Sense vor utiliza același încărcător magnetic. Pe lângă faptul că bateria acestor ceasuri ține peste 6 zile, de acum va mai exista și opțiunea de încărcare rapidă în doar 12 minute. Aceasta îi va oferi ceasului o zi întreagă de autonomie. Și accesoriile celor două produse sunt compatibile și vin într-o varietate mare de culori și stiluri, unele dintre ele realizate prin parteneriate precum Pendleton® și Victor Glemaud.

Noutăți Fitbit Inspire 2

Bazându-se pe succesul pe care l-au avut trackerele cu preț accesibil Fitbit Inspire și Fitbit Inspire HR, noua brățară se lansează cu funcționalități noi precum Zone de Minute Active (AZM), design fin și modern, ecran mai luminos și o autonomie a bateriei mai mare decât a oricărui produs Fitbit – de până la 10 zile. Acest tracker ușor de folosit te va ajuta să îți îmbunătățești stilul de viață cu ajutorul a peste 20 de modele de exerciții fizice, monitorizare avansată a somnului și a activității cardiace (24/7), monitorizarea ciclului menstrual, înregistrarea cantității de apă consumată și a meselor din timpul zilei, controlul greutății și notificări de încurajare. În plus, noul tracker vine și cu posibilitatea activării gratuite a contului Premium timp de un an.

Fitbit Inspire 2

Prețuri și disponibilitate

Fitbit Sense, Fitbit Versa 3 și Fitbit Inspire 2 vor fi disponibile în magazinele locale de la finalul lunii Septembrie.

Fitbit Sense va fi disponibil la prețul de 1649 RON pentru culorile carbon/graphite stainless steel și lunar white/soft gold stainless steel. Fitbit Versa 3 va fi disponibil la prețul de 1149 RON pentru culorile black/black aluminum, pink clay/soft gold aluminum și midnight/soft gold aluminum. Accesoriile pentru Fitbit Sense și Fitbit Versa 3 vor fi disponibile într-o varietate mare de culori și materiale, iar prețul lor va începe de la 149 RON. Fitbit Inspire 2 va fi disponibil la prețul de 499 RON pentru culorile black, lunar white și desert rose. Accesoriile vor fi disponibile într-o varietate mare de culori și materiale, iar prețul lor va începe de la 99 RON.

Fitbit Premium e disponibil și în România, la prețul de €9.99 pe lună sau €79.99 pe an. Opțiunea Premium va avea un nou mod de a reda parametrii de sănătate înregistrați de dispozitivile Fitbit: variațiile ritmului cardiac, respirația, variațiile de temperatură la nivelul pielii și nu numai.

Recomandarea săptămânii
Gazduire web

Tags:

Gânduri buneInternet
Lansare

      Cristian Iosub