De ce a fost cumpărat WhatsApp de către Facebook?

Știți cu toții știrea care a umplut Facebook în ultimele doua zile conform căreia Whatsapp a fost cumpărat de către Facebook. Lăsăm povestea co-fondatorului care a vrut în 2009 sa se angajeze la Facebook și nu l-au primit ăia așa că s-a supărat și și-a făcut propria sa rețea.

În primul rând Whatsapp avea mai multi utilizatori activi decât are twitter în prezent și asta datorită unui sistem complet de mesagerie simplu de utilizat si fără reclame. Facebook cu serviciul său de mesagerie deja nu mai intră în calcule .

Totuși vorbim de doi clienți de mesagerie diferiți cu un concept diferit de funcționare așadar Facebook nu va deveni pidgin peste noapte ca sa poată integra mai mulți clienți de mesagerie într-unul singur așa că Whatsapp va funcționa foarte mult timp de acum încolo exact cum a funcționat până acum.

Întrebarea de 16 miliarde de dolari este : cum a putut și cum va putea un client de mesagerie cu 450.000.000 de utilizatori și 50 de angajați sa supraviețuiască atâta timp cât aplicația nu a fost monetizată până acum absolut deloc?

De ce ar fi investit cineva extrem de mulți bani într-un serviciu care nu a produs nimic până în prezent dar care este folosit zilnic de 70% din cei 450 milioane de utilizatori?

Ei bine, răspunsul la întrebarea de mai sus nu îl am. Putem doar presupune. Ceea ce este însă evident, este faptul că Facebook a plătit 16 miliarde de dolari pentru datele care se transmit prin intermediul aplicației, nicidecum pentru a elimina concurența de pe piață.

 

whatsapp

  1. Are PTT si off-line voice messaging ca viber?

    Cristian Iosub