(P) Galt Scrisul pentru incepatori

Juniorul meu de la anul se duce la școală. Părerea mea despre sistemul de învățământ la stat este una destul de slabuță, așa că prefer să acopăr lipsurile viitoare prin cursuri acasă. Chiar dacă are doar 5 ani, vreau să se ducă în clasa I deja cu un volum bogat  de informații, să știe să scrie și să citească.

Mă uitam acum pe Jucarii-Online.EU și am găsit o grămadă de cărticele și jocuri interactive pentru copii ajutătoare cauzei mele nobile. Cât timp a fost mic, l-am răsfățat. Are băiețelul tabletă, are calculator pe care să se joace dar nu vreau să mă bazez foarte mult pe tehnologie pentru că mă uit la mine : când scriu de mână, parcă sunt deficient. Tehnologia și scrisul mereu pe iPad sua pe laptop distrug exact ceea ce am învățat în clasele primare. Nu vreau să se întâmple așa ceva și copiulului meu.

De aceea, fiind exigent în cerințe, am găsit aici o cărticică de doar 15 RON.

Cuprinde 24 pagini divers colorate si cu activitati pentru perioada de gradinita. Scrisa de profesori cu experienta special pentru a-i ajuta pe cei mici sa-si dezvolte abilitatile de baza necesare. Pe langa activitatile distractive si personajele prietenoase, cartea mai cuprinde si abtibilduri atat pentru rezolvarea activitatilor, cat si abtibilduri pentru recompensarea celui mic. Invata sa scrii rezolvand aceste activitati distractive. Dimensiuni: 297 x 210mm. Varsta 4 ani +

Când am zis că este conform exigențelor, am spus-o pentru că este în engleză. Cât a stat cu mine când era mic, in Italia, am observat că prindea unele cuvinte mai repede chiar și decât mine. E normal. Așa că mă gândesc serios să îi cumpăr abecedar (ma mai uit pe net după unul în română) dar și foarte multe cărți în engleză.

Eu când eram mic, mă bazam doar pe materia didactică primită la școală. În fața blocului jucam frunza, perețica (cand eram mai mari), iar unii copii aveau mașinuțe cu pedale (Vezi aici masinuțe cu pedale). Eu am fost din generația cu cheia de gât. Vremurile s-au schimbat, tehnologia avansează deci trebuie să profităm de ocazie.

Și tocmai pentru că acum există o varietate mult mai mare de produse și posibilități, copiii au șansa de a se duce la școală pregătiți. Copiii români au șansa să se dezvolte intelectual mut mai bine decât alte naționalități. Nu o spun din patriotism, ci ca simplu argument, sunt o grămadă de țări unde totul este în limba respectivă, filmele sunt dublate în limba respectivă iar jumătate din populație nu știe să scrie corect. Nu vreau să fie copilul meu unul dintre ei, ci vreau să cunoască limba română corect (scris și vorbit) dar și încă cel puțin două limbi străine (engleză clar și mă gândesc dacă rusă sau chineză). Da, par exigent, dar vreau să depășească barierele școlastice la o vârstă fragedă. Pentru toate astea, este nevoie însă și de părinți open mind și care să se implice.

 Acest articol este participant în campaniile blogwarards.

  1. Bine spus, un pic de carte in stil clasic, supor de hartie, nu strica, astea ne-au facut pe noi ce suntem azi. 🙂

  2. Scris pentru concursul? 🙂

    Cristian Iosub