Găzduire.ro

Promoție Găzduire.ro

Fiind în căutarea unui hosting, acceptabil ca preț dar stabil și sigur, pentru un viitor proiect, mi-am adus aminte de Găzduire.ro, hoster la care am mai avut găzduite până acum vreo 4 domenii și nu am avut sincer nici măcar o problemă.

Desigur, tehnologiile avansează, atacurile se înmulțesc, siteurile se diversifică dar cât timp am fost eu găzduit la ei (2007 – 2010) chiar nu am întâmpinat probleme. Pe site au o promoție din care citez :

Conturile predefinite de web hosting sunt perfecte atât pentru cei care dețin un singur site si abia își construiesc prezenta online, cat si pentru companii mari care au nevoie de toate facilitățile gazduire.ro.

Comandați acum pachetul de web hosting care vi se potrivește si beneficiați GRATUIT de primele 15 ZILE de hosting. In plus, primiți automat o luna de hosting GRATUIT, pentru fiecare prieten care alege serviciile noastre la recomandarea dumneavoastră.

Pachetele de web hosting se activează automat, in câteva momente de la finalizarea comenzii!

Tarife și tehnologie

Pachetul de care aș avea eu nevoie pentru a trece cu toate siteurile la ei (vreo 7-8) este de reseller la vreo 19.99€ / lună cu 10 GB spațiu HDD. dezavantajul este că sunt folosite încă HDD în detrimentul SSD-urilor care încarcă mult mai repede Apache-ul și negociază mult mai repede interogările SQL.

Mediile de stocare de tip HDD (hard disk drive) sunt incă “la moda”, și chiar folosite de multi provideri hosting deoarece reprezinta o soluție mai ieftina și poate asigura o capacitate mai mare într-o singura piesa. Dar totuși, internetul creste, consumul de resurse – la fel, iar tehnologia folosita de HDD nu prea mai poate fi îmbunătățita din punct de vedere al vitezei. Viitorul pentru noua schimbare se numește SSD (Solid State Drive) și sper ca în viitor să pot alege pachete pe SSD și la Găzduire.ro.

Portofoliu

Când am ales vechiul provider (pe care voi lăsa doar un site), nu am citit nici un review pe internet despre el. Nu m-a interesat să văd ce părere are Gigel de pe Softpedia pt că fiecare user are experiența lui mai bună sau mai proastă.

Nu spun că poate nu are avea dreptate, dar prefer să caut feedback din partea “greilor” de pe internet. Am căutat la vremea respectivă să văd unde sunt găzduiți doi bloggeri de renume, am văzut și am ales. Din păcate nu am protecție DDOS, nu pot alege IP dedicat iar soluțiile propuse pt evitarea atacurilor pe wp-login.php au fost rudimentare.  Așa că prefer ca blogul pe care scriu zilnic să îl mut și acolo să las doar ceea ce e static și nu mă doare inima dacă are downtime sau e server load ridicat. Pe găzduire am văzut că sunt clienți de tipul Okazii, MyJob.

 1. Gazduirea din Romanik are o mare problema din cauza lipsei banilor: infrastructura hardware este in urma cu multi ani, curios este ca preturile au fost intotdeauna mari, foarte mari. De ce sa cumpar din Romania cand pot folosi cu succes http://rackspace.com, http://glesys.com, http://digitalocean.com cu datacentere in Europa cu stocare SSD cu servere la care in Romania nici nu se viseaza? Pentru shared hosting recomand cu caldura (vine iarna) http://www.webhosting-4all.net testat si pe conturi free si paid. Locatie datacenter Germania. De ce sa aleg firme romanesti? pentru aroganta? pentru nesimtire? pentru raspunsuri de suport sfertodocte? Unde in romania se foloseste CloudLinux? Lightspeed? Poate doar la firmele care inchiriaza servere de afara. ..and so on…

 2. Legat de SSD-uri: hard-urile folosite pe server nu sunt aceleasi folosite pe calculatorul cumparat de “Gigel” de la Altex. SSD pe shared hosting e risipa din foarte multe puncte de vedere. Aici e doar o problema de marketing, cum telefoanele acum au procesoare X Core dar sunt atat de mici si nearesite incat niciodata nu vor ajunge la o performanta similar de a unui PC normal. La fel si asta: Degeaba ai stocare pe SSD daca folosesti un wp (de exemplu) “rupt” in 2 de pluginuri. Diferentele de interogari SQL sunt insesizabile daca ai JOIN-uri facute prost (pentru asta exista sisteme de caching sau db-urile nonSQL).

  Am descoperit accidental blog-ul, e ok, dar cu acest topic nu sunt de acord.

  La fel si cu ideea de servicii externe: Una e sa ai viteza metro si alta e sa folosesti banda externa (cu toate nodurile posibile, in orice tara, banda externa costa foarte mult comparativ cu cea locala… pretul il regasesti fie in abonament fie se limiteaza banda — diferit de trafic)

  Totodata, la noi in Romanik sunt multi care folosesc echipamente foarte bune si sisteme noi pentru ca au mai putin de managuit. Marii de afara merg pe arhitecturi vechi si le completeaza cu altele noi (fiindu-le foarte greu sa aduca la zi pe cele vechi).

  Toate cele enuntate se fac in cunostinta de cauza, pot fi cateva lucruri de care n-am tinut cont sau cateva lucruri care nu sunt general valabile.

  PS: Okazii, MyJob, Trafic.ro apartin NetBridge. Gazduire este tot al Netbridge-ului.

  Cristian Iosub