Gestionează post-urile, comentariile și statisticile unui Fan Page

SproutSocial este o platformă freemium  care permite unei echipe să gestioneze Fan Page-ul unui Brand privind conversațiile, post-urile ce urmează a fi publicate, statisticile și multe alte diverse lucruri dintr-o singură zonă de administrare.

sprout-social-dashboard2Caracteristicile care mi-au plăcut au fost integrarea ușoară a conversațiilor de pe Fan Page, căutarea în comentarii după cuvinte cheie precum și o raportare foarte avansată, atât grafic cât și în termeni de analiză.

Platforma este accesibila gratuit pentru o perioadă de 30 de zile și la început a oferit posibilitatea de a gestiona doar pagina Facebook. În prezent pot fi adăugate și canalele precum Twitter, Linkedin, Feedly și Google Plus.

sprout-social-dashboard3

Cel mai interesante funcționalități

Prima este cu siguranță posibilitatea de a integra toate comentariile și mesajele private de pe pagina Facebook în scopul de a interacționa cu fanii prin răspuns direct, apoi mai avem arhiva de mesaje și căutarea după anumite cuvinte cheie în mesaje.

Aceasta este o caracteristică foarte utilă dacă doriți să optimizați timpul și cercetarea în comentariile de pe pagina FB mai ales dacă aveți foarte mulți fani.

Platforma permite echipelor să colaboreze în timp real și să își atribuie sarcini care să indice cu precizie obiectivele.

În ceea ce privește gestionarea Post-urilor, este posibilă în orice moment, după ce planul a fost confirmat în planul editorial și introduceți-o în zi / ora corectă extrem de simplu. Dacă panoul este administrat de o singură persoană, puteți utiliza funcția Publishing / Schedule a new message.

sprout-social-dashboard4Una dintre plăcerile de a utiliza SproutSocial este simplitatea cu care trececi de la un cont la altul. Practic, în imaginea de mai sus, sub logo-ul meu exista un drop-down list cu conturile Social Media administrate.

În cele din urmă există posibilitatea de a exporta datele din una sau mai multe Fan Page cu o grafică mult mai atrăgătoare decât  “formatul” obișnuit Facebook.

SproutSocial-3Ar putea părea banal, dar afișarea datelor contează foarte mult mai ales atunci când se lucrează cu brand important, pentru că datorită informațiilor vizuale, este posibil să se “vorbească” și “interpreteze” datele într-un mod mult mai intuitiv.

SproutSocial este cu siguranță o platformă utilă pentru cei care gestionează mai multe conturi de pe scoial media sau companiilor unde paginile sunt administrate in echipa.

      Cristian Iosub