Ghid Black Friday by Avocatoo

Black Friday este un eveniment specific țărilor occidentale și reprezintă cea mai importantă campanie de reduceri și ziua cu cele mai mari vânzări pentru comercianții participanți din tot timpul anului.

Evenimentul a cărei imagine, așa cum o cunoaștem astăzi începe să prindă contur prin anii `60 în Statele Unite, a fost marcat de un istoric cu întâmplări nu tocmai fericite, de unde vine și denumirea de Vinerea Neagra, dar cu toate acestea a crescut în popularitate de la an la an și a început să se extindă în afara Statelor Unite începând cu anul 2008 în Canada și apoi treptat în alte țări, inclusiv România în 2011 când magazinul emag.ro a lansat prima campanie de tip Black Friday.

Vinerea Neagră sau Black Friday prin conceptul evenimentului răspunde unei nevoi primordiale a oricărui magazin online sau fizic, „oferă oamenilor motive de cumpărare”, iar anvergura la care se regăsește astăzi, face pur și simplu obligatorie includerea sa în planul de marketing al oricărui comerciant de bunuri de larg consum.

Precum alte sărbători, nici Black Friday nu are o dată fixă, la origini evenimentul urmează zilei „Thanksgiving Day” (Ziua Recunoștinței), o sărbătoare importantă în Statele Unite, ce are loc în ultima joi din noiembrie, drept urmare Black Friday are loc în ultima vineri din noiembrie, deși există și excepții când această regulă nu se aplică. Ca dată pică întotdeauna între 14 și 29 noiembrie și este considerată ziua care deschide sezonul cumpărăturilor de sărbători.

În România neexistând etalonul sărbătorii Zilei Recunoștinței, data evenimentului Black Friday este mai greu de planificat, sau mai bine zis comercianții autohtoni decid să își planifice acest eveniment după propriile calcule astfel că vor exista evenimente sub egida Black Friday în zile diferite din luna noiembrie.

Multe magazine au prelungit durata evenimentului și în weekend și l-au redenumit Black Weekend, sau organizează Black Friday în cursul mai multor zile de vineri din noiembrie, sau există magazine care din dorința de a profita de notorietatea Black Friday organizează acest eveniment toată luna noiembrie sau chiar în tot cursul anului, fapt ce duce la crearea unei confuzii referitor la data reală a evenimentului și diminuează impactul pe care l-ar avea o singură zi de reduceri, valabilă pentru toată lumea.

Black Friday este cea mai mare campanie de vânzări on-line din an și începe pe 15 noiembrie 2019. Fie că ești consumator sau comerciant, nu vrei să pierzi timpul cu plângeri, petiții, returnat de produse și telefoane care nu se mai termină pe la autorități și servicii de relații cu publicul.

Află din ghidul complet Avocatoo.ro​ regulile ce trebuie respectate, cumpărătorul să fie mulțumit de super reducerile pe care le-a prins, iar comercianții să-și maximizeze vânzările.

DE CE AI NEVOIE DE GHIDUL ACESTA?
Este un produs dezvoltat în premieră de către Avocatoo și FAN Courier, gândit special atât pentru cumpărători, dar și pentru vânzători în perioada campaniilor promoționale.

      Cristian Iosub