Giveaway Fitbit Charge 4

Fitbit a lansat luna trecută un nou model din seria brățărilor fitness, Charge 4. Estetic este un Charge 3 si absolut toate accesoriile de pe Charge 3 sunt compatibile si pe Charge 4. Noutățile, cum spuneam și în articolul de la lansare, constau în funcționalități precum Zonele de Minute Active, GPS integrat, conectare la Spotify și Fitbit Pay încă din versiunea standard.

Aș putea spune că FitbBit Charge 4 este un Charge 3 cu GPS. Ca toate brățările fitness, supraestimează ușor (aproximativ 10%) numărul de pași. Precizia în detectarea bătăii inimii este foarte bună, iar oxigenarea sângelui se măsoară numai în timpul somnului. Cu toate acestea, pot trimite notificări în cazul devierii frecvenței de la valorile prestabilite.

Măsurarea somnului este printre cele mai precise de pe piață și indică, pe lângă durata somnului împărțită în faze, și calitatea somnului, prin alocarea unui scor. Toate acestea au loc datorită senzorului de oxigenare a sângelui care permite urmăririi să înțeleagă cum ai dormit.

Dupa 2 săptămâni de utilizare, bateria rezistă circa 4 zile cu toate notificările pornite. GPS-ul, dacă este pornit,consumă aproximativ 10% pe oră.

Ecranul este monocrom și are senzor automat de luminozitate. Arată bine în majoritatea condițiilor de lumină și, deși este mic, arată bine și notificările, chiar și cu fețe zâmbitoare când vine vorba de mesagerie. Mișcarea de activare este identică cu cea a generației anterioare. Există posibilitatea de a răspunde la notificări (doar pe Android) cu fraze prestabilite prin aplicație sau cu fețe zâmbitoare.

Deși am avut cam tot ce se putea din gama brățărilor fitness de la Xiaomi și de la Fitbit, stilul meu este tot în zona de smartwatch, așa că voi rămâne la Versa 2.

Giveaway
cu ajutorul prietenilor de la Fitbit, se caută un viitor proprietar pentru Charge 4. Lăsați un mesaj la acest articol și luni seară mă decid cui îl trimit prin FAN Courier.
Fitbit charge 4
 1. Ar fi un upgrade bun de la Inspire HR

  • Chiar este comfortabil sa dormi cu o bratara de fitness? Recunosc, nu am avut niciodata smartwatch sau bratara. Folosesc o aplicatie pentru monitorizarea somnului pe telefon, dar care imi cam omoara bateria… asa ca probabil pe viitor va trebui sa fac si eu pasul spre un smartwatch. Cu unul in forma de ceas clasic sigur nu m-as putea obisnui noaptea. Fiecare cu nebuniile lui…

 2. Si eu l-as vrea pentru notificari mai mult, nu pentru gps.

 3. mi se pare fortata lansarea modelului asta, cu acelasi design fragil la lovituri, acelasi docker stupid si o baterie minuscula mai ales ca gps-ul consuma un vagon de baterie.

 4. Interesantă lansare. Sunt curios cum se comportă în utilizarea de zi cu zi.

 5. Am avut Fitbit Charge 2, Fitbit Charge 3 și mi-a plăcea să testez și Fitbit Charge 4. L-am folosit la alergare, în bazin si pentru sleep tracking.
  Atunci când ieșeam la alergat mereu imi lipsea partea de GPS si trebuia sa iau telefonul dupa mine.
  La sleep tracking e intr-adevar imbatabil. Apple inca nu i-a dat de cap.
  Fitbit Charge a fost mereu mai degraba un fitness tracker decat un smartwatch. Punctul lui slab a fost mereu problemele de sincronizare cu telefonul. Sunt curios daca s-au mai rezolvat.
  Mi se pare ca Fitbit Charge 4 a ajuns la maturitate si a adresat multe din punctele slabe ale generatiilor anterioare.

 6. Cum se comportă ecranul în apă? Eu am un xiaomi care o ia razna când intru la duș (ecranul detectează picăturile de apă ca și cum ar fi deget și pornește automat câte un workout :/ )

 7. nu am avut bratari fitness pana acum dar cred ca este o experienta interesanta

  • And ză winner. Trimite-mi te rog adresa de livrare si datele de contact de pe adresa email cu care ai lasat comentariul. Sa il porti cu grija si sper sa te ajute

 8. Copilul ar fi incantat 😛

  Cristian Iosub