Google is your friend

Azi a fost o zi frumoasa de toamna, tocmai buna sa bibilesc un pic pe la cosmetica mașinii. A dus-o la șamponat, i-am luat piele de căprioară mătăsoasă exact cum ii place ei si i-am dat cu un pic de polish (dar degeaba) pe la micile zgârieturi.

Cum trebăluiam eu prim mașină, vine un puști și mă întreabă daca stiu pe unde este via del Cavallaccio, unde e o sala de bowling. Stăteam si ma gândeam pe unde naiba zice ăsta de o sala de bowling pe lângă mine ca de doi ani de zile nu am auzit decat de biliard prin zonă.

Asa ca am scos telefonul din buzunar, am căutat repede pe Google maps adresa si i-am dat indicații exacte cum sa ajungă pana acolo cu autobuzul. I-am scris pe un post it exact unde sa coboare si pe unde sa o ia dupa ce coboară din autobuz. In mijlocul discuției își fac apariția doua fetișcane, interesate de subiect, ratăcite pe la capătul celălalt al orașului fata de unde trebuiau sa joace bowling 😉 Când au văzut ca ma uit pe Google Maps si stiu exact la ce ora va pleca autobuzul 6 si pe urma la ce ora vine celălalt autobuz de legătura 77, au rămas blocate. Priceless a fost când i-a lipit una din gagici, o palma puștiului dupa ceafa : ” si tu ai aplicația asta. De ce ne-ai adus pana aici in loc sa cauti adresa de la început?” 😉 Priceless.

Dupa ce au facut plecaciuni de multumire mai mult decat chinezii, au plecat fericiti si cu zâmbetul pe buze. Una din gagici se întoarce spre masina, vede numarul de înmatriculare si ii spune celelalte :”aaa, era român, de aia stia cum sa umble cu tehnologia “.

Say what ? Tehnologia este accesibila tuturor. Cap sa ai. Iar Google Maps nu e rocket science. Orice amărât de telefon de 50€ cu browser de internet știe sa facă exact ce știe iPhone-ul meu.

Google is your friend ! Google Maps is your best friend !

image

  1. Uau, acum italienii ne cred, pe buna dreptate, mai inteligenti decat ei ?! NO, ASTA DA NOUTATE ! In sfarsit, un strain zicand ceva de bine despre un roman.

    Cristian Iosub