Google lanseaza serviciul YouTube Kids

YouTube Kids va deveni disponibil de luni 23 februarie, deocamdată doar pe platforma Android (smartphone și tableta) sub formă de aplicație. Probabil că nivelul de succes pe care îl va înregistra, va determina extinderea acestui serviciu și pe alte platforme într-un viitor nu foarte îndepărtat. Însă, odată cu YouTube Kids, Google s-ar putea să testeze și o altă sursă de venit, pentru că există indicii că se are în vedere introducerea unei taxe lunare pentru a beneficia de acest serviciu fără reclame inserate. Evident, dacă va avea trecere la public, probabil că şi acest model de business se va extinde și la alte servicii oferite de Google.

Revenind la YouTube Kids, caracteristica cea mai interesantă mi se pare încercarea Google de a aborda utilizatori aflați la vârsta la care nu pot încă să citească. Icoane foarte mari, interfață prietenoasă pentru copii, acces doar la conținut dedicat vârstelor fragede, foarte ușor de găsit datorită categoriilor extrem de bine reprezentate grafic, dar și modalități de control pentru părinți, cam acestea ar fi, în mare, caracteristicile cu care YouTube Kids încearcă să își atragă fani. Sunt curios și dacă va reuși, având în vedere că, din punctul de vedere al conținutului, nu are cum să aducă ceva nou.

Ideea nu este nouă și cei de la Google nu se pot mândri cu ea. Există deja aplicații similare, cu aceleași caracteristici, dar care nu au beneficiat de forța de marketing a Google. KidsTube este doar una dintre ele!

youtubekidsapp

      Cristian Iosub