Granițele Angliei blocate de avalanșa de muncitori români

Giles Goodall a publicat astăzi o fotografie pe twitter care demonstrează avalanșa de muncitori români și bulgari pe aeroporturile din Anglia. Or not !

Presa britanică anunță cu urlete și trâmbițe că UK este gata să primească 29 de milioane de imigranți, ceea ce înseamnă totalul populației României și Bulgariei. Manipulare ieftină și cifre aruncate în van fără nici măcar un minim de suport.

La fel se spunea și despre Italia și Spania acum câțiva ani. Presa vuia că vor veni românii ca să ia locurile de muncă spaghetarilor. Da, asta așa a fost. Am luat locurile de muncă unde mimozele nu vor să își murdărească unghiuțele de contese.

Caz concret este la mine în firmă. Ieri am terminat contractul și am refuzat prelungirea acestuia. Ținând cont că aveam o medie de 200 de ore lunar, au trebuit să caute doi înlocuitori pentru postul meu. În ultimele 3-4 săptămâni am văzut cel puțin zece fețe noi și aseară, pe ultima sută de metri, mai rămăseseră doar doi care nu se știe dacă apucă sfârșitul săptămânii. Deci da. Am venit să luăm locurile de muncă și vom lua în continuare locurile de muncă din celelalte țări unde avem drept de muncă, atâta timp cât angajatorul consideră că noi facem treaba mai bine decât un băștinaș de-al lui !

Problema țărilor din UE nu este munca ci rata infracționalității și comunitățile de rromi care vor crește. Dar atâta timp cât legea le permite , este vina noastră? În Italia este permis cerșitul pentru că biserica (mă-sii) catolică spune că trebuie ajutați nevoiașii. Este vina italianului de rând sau a mea? Nu. Este vina legii că permite și în același timp este vina băștinașului spaghetar care dă bani cerșetorului. Este ok să plângi ca o virgină în timpul protestelor că sunt prea multi cerșetori, dar nu e ok a doua zi să dai 3 € primului bețiv găsit în intersecție.

 

uk_border

 1. 200 de ore pe luna nu inseamna 8 ore pe zi? De ce a trebuit sa ia doi oameni pt asta?

  • Eu facusem urmatorul ratioment: intr-o luna sunt 4 duminici (in cea mai mare parte a cazurilor), raman 27 de zile (in multe domenii se lucreaza sambata). 200 de ore impartit la 27 de zile inseamna 7,4 ore pe zi.
   Consultand acum legislatia vad ca nu se pot face mai mult de 48 de ore pe saptamana.
   De curiozitate, despre ce domeniu de activitate/meserie era vorba?

  • 200 ore inseamna vreo 9-10 pe zi plus una de pauza. Trebuie doi pt ca in domeniul asta nu prea gasesti oameni care sa accepte sa lucreze mai mult de 120 ore pt ca obosesc. Nu glumesc.

  Cristian Iosub