Greseala unui brand in relatia cu bloggerii

Urmăresc cu interes un brand românesc ce are o tehnică de promovare bazata in principiu pe distribuirea comunicatelor de presa. Produsele sunt bune, compania participa pe la toate conferințele și târgurile IT&C, overall părerea este bună despre brand.

Problema vine din răspândirea brandului pe rețelele sociale si motoarele de căutare. Sunt folosiți bloggeri pt publicarea comunicatelor de presa, contra cost. Zilele acestea au emis încă doua comunicate de presă. Nu a apărut nici măcar un articol in blogosferă ce să redea măcar parțial lansările și parteneriatele noi încheiate . Ideea este că princhindeii s-au învățat să primească tablete și telefoane pentru publicarea comunicatelor de presă. Atunci când brandul le trimite comunicatul fără un telefon atașat, nimeni nu mai publică nimic.

Acum, stau și mă întreb a cui a fost greșeala?

  • Este greșeala bloggerilor pt că folosesc platforma ca pe un șantaj subtil de a publica informații noi pe nișele pe care activează numai contra-cost?
  • Este greșeala PR-ului pt că a obișnuit un grup de 50-70 de bloggeri mici să scrie ieftin dar totuși contra-cost?

Este un experiment destul de bun acesta. Deja am început să șterg din Google Curents toate feed-urile mercenarilor la care eram abonat.

  1. Brandul despre care vorbesti cred ca stiu care este, si daca e cel care cred eu, e mare problema. Produsele sunt bune, de calitate si un pret foarte bun. Mai ales ca sunt in oarecare masura romanesti. Bloggeri stiu sa scriua despre ele doar cand primesc bani, sau cand se ofera gratuit ceva. In rest, nimic. Eu am scris mereu despre produsele respective din propria mea initiativa, fara sa primesc un ban sau produs, sau fara sa cunosc agentia de PR. E greseala brandului in mare parte, pentru ca intr-o oarecare masura se vinde acelor bloggeri ieftin.

  2. Sa fim seriosi, influenta asupra potentialilor cumparatori in urma unor astfel de comunicate e fix zero!
    Apare un device nou, zece blogheri il promoveaza, evident ca n-ai banii pe loc, deci astepti primele review-uri, oricum ai un model ideal in minte si nici astia nu vin cu noutati sa te dea pe spate, mereu cate un compromis la RAM sau acumulator, unde conteaza….

    In loc sa foloseasca bloggerii pt. a aduna feed-back pt. cel mai tare telefon, scot modele pe piata pt. nevoile lor, nu si al clientilor…. Aici tre sa lucreze, ca de marketing ne-am saturat, de baterii de 4000mAh si 2 GB RAM avem nevoie!

    Cristian Iosub