Hacking Team a fost compromis

Hacking Team a luat naștere în urmă cu 14 ani cu ajutorul a doi programatori italieni când au dezvoltat programul Ettercap care era la vremea respectivă un sniffer si un tool de remote control. La vremea respectivă au fost niște personaje controversate mai ales că vroiau să instaleze de la distanță pe calculatoarele victimelor tot felul de instrumente de interceptare a convorbirilor Skype. Băieții au dezvoltat ideea și au început să vândă soluțiile către instituții guvernamentale din întreaga lume, având vreo 40 de angajați în prezent.

Galileo este de altfel prezentat și pe pagina lor oficială. De-a lungul anilor s-a arătat faptul că Hacking Team instalau pe dispozitivele mobile ale traficanților de droguri tot felul de soluții de interceptare și monitorizare pentru DEA (Drug Enforcement Agency).

Acum se pare ca Heacking Team a fost ținta unui atac, fiind postate o serie de mesaje pe contul spart al acestora de twitter și imagini cu emailuri confidențiale. În plus, într-un tweet a fost publicat un link catre un torrent de 500 GB ce conținea fisiere, coduri sursă ale aplicației Galileo și o parte din emailurile Hacking Team.

Cateva ore mai tarziu a fost postat pe pastebin o lista cu o parte din clienții trecuți și actuali ai companiei 🙂

      Cristian Iosub