Haina îl face pe om ?

Din garderoba mea și-au pierdut locul de un an blugii, tricourile, hanoracele de stradă, pantofii sport. Am început să diversific în schimb mărcile de cămăși, cravate, costume și pantofi. Desigur, o pereche de blugi, 4-5 tricouri i o pereche de adidas mai am, just in case, de rezervă. Dar dacă stau când la hotel, când prin magazine de modă, este necesară o ținută elegantă.

Am întâlnit situații extreme ale strainerilor în Italia : ori se îmbracă cât mai ponosit ca să pară amărâți, ori fac descoperire de cont pe cardul de credit doar să își ia o pereche de pantofi Prada.

Ce îmi place cel mai tare este că recunoști un costum elegant pus pe un om fals. Un obișnuit al costumelor va trage de sacou, de cravată sau va băga cămașa în pantaloni cu scârbă. Da, cu scârbă. Pentru că după ce stai cu un costum în mașină și altul pe tine, după ce ai două cămăși în permanență la tine, îți e lehamite să îți aranjezi cravata pentru a nșpe mia oară.

În schimb, un începător sau unul care folosește costumul doar când merge la interviuri, se va controla din 5 în 5 minute. Nu se va așeza pe scaun până nu îl șterge, ca să nu își murdărească pantalonii. Va verifica cravata periodic și manșetele dacă sunt scoase 5 centimetri afară.

Așadar, haina îl face pe om? Nu! Contează ca acea haină, elegantă sau sport, să te prindă bine iar tu să te simți confortabil în ea.

Ce faci in vacanta? Eu iti recomand sa mergi in circuite turistice. Stii oferta de circuite turistice 2013?

      Cristian Iosub