Harta Campionatului Mondial de Ciclism

În Florența este zarvă mare de peste o lună pe tema campionatului mondial de ciclism care va avea loc zilele acestea. Practic, de dragul tradiției, Florența va fi despicată în două, străzile vor fi închise, vor fi create locuri de parcare în parcurile mari, vor fi desființate mii de locuri de parcare existente, centrul va rămâne fără transport în comun, Fiesole (un sătuc aflat deasupra Florenței) va rămâne izolat pt că autobuzele nu mai pot să ajungă sus, oamenii vor merge mai mult pe jos decât cu mașina … toate acestea pt a avea loc o cursă stupidă din punctul meu de vedere.

Așa cum toate cursele de motociclism, auto, en-duro sau mai știu eu ce curse există în lume, pot fi susținute pe trasee create artificial, nu înțeleg : de ce trebuie să omori un oraș întreg pt a trece cu bicicletele prin el?

Eu sunt norocos că o mare parte din timp voi fi in RO iar când mă întorc în IT vor mai fi vreo 2 zile de competiție și voi lucra numai seara când deja eliberează zonele.

Totuși, tot răul spre bine. Primăria a creat o hartă interactivă, împărțită pe zile (în dreapta sus e drop down) și ai posibilitatea să vezi exact ce străzi vor fi închise, unde se fac parcări, ce autobuze sub deviate etc.

Toată stima și tot respectul pt modul în care au promovat în ultimele zile această hartă dar și pt inițiativa de a o crea.

Link hartă : http://maps.comune.fi.it/mondialiciclismo/

maps_mondialiciclismo

  1. Romania are participanti pe aceste circuite?

    Cristian Iosub