Horea Bădău revine și ne crede imbecili

Deci omulețul ăsta am impresia de foarte multe ori că a fost inventat de cineva. Este ireal pentru secolul acesta. Nu contest mentalitatea comunistă de a îți afișa pe toate gardurile funcția de lect. univ. dr. (vezi secolul trecut când pe uși era scris Inginer Popescu Ion). Ci modul de expunere a evenimentelor din viața sa de parcă ar fi Dumnezeul măsii pe pământ și folosirea de nenumărate ori a FJSC de parcă ar fi împărăția cerurilor. Lumea ajunge să fugă de la FJSC când aude de facultatea asta știind că specimenele de dinozauri încă mai predau acolo. Culmea e că mai au putere să mai și scrie cărți. Poate îi ia lumea în serios.

După ce și-a anunțat participarea la Atelierele Social Media Universitaria, ediția a patra, cu Victor Ciutacu, s-a gândit să cerșească un pic de trafic. Cum? Păi e la modă live blogging, că așa a văzut la A Listeri. Evenimentul a avut loc joi, 4 aprilie, ora 12, la sediul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București: bd. Iuliu Maniu, nr. 1-3, etaj 6, sala 614. Din nou se folosește de facultatea unde profesează.

M-ar ține un pariu : Bădău îl combină pe Ciutacu că îi va aduce public. Ciutacu e de acord să cunoască tineri viitori jurnaliști. Bădău le promite restanță la studenții săi dacă nu vin la întâlnire. Bădău poate să își mănânce grișulețul diseară fericit. A dat mâna cu Ciutacu. O fi dat și bani?

Revenind la Live Blogging, după ce a cerșit trafic spunând că va relata de la fața locului, se screme în fund și dă țignal pe blogul lui că nu ar fi fost conexiune internet bună și de aceea nu a putut face live blogging. Adevărul e că nokia 1100 nu are internet.

De ce este titlul articolului exprimat atât de dur ? Zice el că sala a fost arhiplină și mai multe persoane au stat în picioare din lipsă de locuri. Următoarea ediție a Atelierelor vrea să o programeze într-un amfiteatru cu 500 de locuri. Probabil vrea să lase 500 de restanți ca să aducă 500 de participanți. O altă variantă ar fi că vrea să se facă de râs complet și va lua sală de 500 la care vor veni 30. Ignorați părerea mea. Doar uitați-vă la poză. Sursa fotografiei este de aici (spațiu public declarat de curțile internaționale de justiție), dar o are și el pe site (făcută cu un Canon EOS 600D)

  • Câte persoane sunt în sală ? 40? Deci el face a patra ediție cu 37 de scaune? Pariu că a făcut-o special? Nu se găseau în toată facultatea încă 3 scaune? Ne crede imbecili?
  • Vedeți domnișoara din primul rând cât de interesată e de ce mârâie Bădău? Aproape a adormit cu telefonul în brațe.
  • Domnișoara din stânga cu bluza în carouri stă cu agenda doar la impresie. Pixul are capacul pus iar privirea e pierdută. Deja nu pare să mai audă ce zice Zeul blogurilor de pe pământ.
  • In mijloc e o domniță cu căști albe pe după gât și hanorac gri. Am dreptate când spun că este cea mai interesată dintre toate? Se citește în ochii ei 🙂
  • Nu a făcut live blogging pt că în una dintre cele mai mari facultăți din RO nu există conexiune internet. Ok, a tăiat Politehnica internetul, dar pt blog poți posta și de pe mobil. 30% din articolele mele sunt postate de pe iPhone, 10% de pe iPad și restul de pe laptop. Soluții mobile există ! Ce naiba? Trebuie să îi învățăm noi, bloggerii ăștia mici cu 6-800 unici, pe Zeitățile Blogging-ului?

Bravo copii. Ați trecut semestrul ăsta. Sunt curios dacă a cerut studenților dreptul legal de a publica fotografiile. Nu este un spațiu public, nu sunt pe stradă ci este o întâlnire privată. Un om al străzii nu ar fi avut acces. Sau un A lister de calibrul duetului Arhi & Zoso.

Ca idee, el e personajul despre care spuneam într-un articol trecut că vroia să sune la 112 pt că cineva îi schimbase parola de administrare la blog. Cât de prost să fii? Sincer. Nici nu știu cât de adevărat este ce râgâie el pt că că dacă cineva îi accesa wp-admin, nu activa moderarea comentariilor ci făcea nasoale. Nasoale rău de tot. Pot demonstra 🙂 Nu știu exact cum se numește boala asta în termeni medicali, în psihiatrie, dar de regulă copii care au fost abuzați și agresați, când ajung la maturitate fac tot posibilul să capteze atenția celorlalți prin victimizare și inventarea poveștilor. Îi vedem de multe ori la TV cum își taie venele pt o studentă femeie.

      Cristian Iosub