Hotelul Alicja din Lodz, Polonia

M-am amuzat tare mult in seara asta când am citit pe diverse siteuri de cazul hotelului Alicja din Lodz, Polonia.

Internautii se plâng ca pe site nu e specificat faptul că in spatele hotelului este o centrală termoelectrică si ca potentialii clienti nu stiu de aceasta.

Îmi aduc aminte ca acum vreo 3 ani trebuia sa plec la in curs de pregătire profesională in Paris. Nu fusesem in viața mea in Franța, habar nu aveam nici măcar ce moneda au. Transportul, masa si cazarea erau plătite de firmă. Aveam o colegă care îmi povestea cum fusese ea in urma cu un an sau doi, că avusese o camera micuță, că era departe de institut si făcea mult pe jos (deși era metrou), ca nu avusese internet si multe alte chestii de genul asta. Așa ca m-am uitat pe Booking.com sa vad ce hoteluri sunt in maxim 5km de institut si am luat fiecare hotel (al naibi de multe) la puricat sa vad recenzii, impresii, prețuri si cel mai important : Google Street View.

Avantajul Google Street View este ca habar nu ai când trece mașina iar pozele sunt făcute din toate unghiurile. Un proprietar de hotel plătește o grămadă de bani pt prezentările hotelului : broșuri, articole, website, recenzii plătite etc. E normal ca fotografiile de pe site sa surprinda doar partea frumoasa intr-o lumina adecvată a zilei când umbrele nu pot trăda eventuale alte clădiri apropiate sau pereți scorojiți

Așadar, cum naiba, te duci ca turist intr-o tara străină si nu te informezi complet asupra celui mai costisitor lucru din toată excursia ?

Mai jos sunt capturi Google Street View .
Website hotel : http://www.hotel-alicja.pl/

Later edit : îmi aduc aminte de o faza amuzanta de anul trecut . Venise un grup de americani la hotelul unde eram eu. Pe la 11 noaptea, un copil de vreo 10 ani care nu avea astâmpăr mă ținea de vorba si vroia sa se aventureze in pădure. Norocul meu e ca i-am spus ca sunt lupi in pădure ( de fapt sunt porci mistreți) si a plecat. A doua zi, tot noaptea, eram lângă el in restaurant si il aud :
– (copilul) Tati, il iau si pe Connad cu mine si mergem in pădure sa vedem lupii
– (tasu’) Cine ți-a spus foile ca sunt lupi aici? E hotel de 5*.
– (copilul) Domnul de la securitate mi-a spus. Cică lupii mănâncă copiii. Dar eu mă duc sa mă lupt cu lupii.

In gandul meu : “F**i copilul mătii, dacă te prind in pădure te dau la mistreți de mâncare… Te crezi Connad Barbarul ?” 🙂

      Cristian Iosub