O idee pentru mecanicii auto

Mecanicul auto este ca instalatorul. Parca nu ai vrea sa lași pe oricine sa iti diagnosticheze problemele si sa dubleze manopera doar pt ca te-a văzut băiat de comitet. Vorbeam în urmă cu vreo lună cu un nene care are un service auto mic dar productiv. Este specializat pe Mercedes și e tipul de mecanic care demontează și remontează o mașină în timp ce joacă șah și se uită la televizor.

Ideea e că a venit într-o zi un client care avea o problemă la mașină și după verificări s-a constatat că piesele costau mai mult decât avea clientul bugetat pt service așa că a venit întrebarea firească : “card avantaj acceptați?” Mecanicul habar nu avea ce este ăla un POS dar a văzut din treaba asta o oportunitate de dezvoltare a portofoliului sau de menținere a actualilor clienți. În 2-3 săptămâni mecanicul nostru avea frumos un POS de la Credit Europe Bank și o rată de peste 50% în plus volum de muncă. Avantajul plății în rate într-un service auto este că poți repara mașina fără să faci compromisuri mai ales dacă poți plăti fără dobândă in 3-6 rate.

Soluția este simplă: mecanicul își ia toți banii încă de la început de la bancă (cu un comision de 3,8% din câte am înțeles) iar clientul poate repara mașina în liniște bugetând fără griji suma necesară a 3-6 rate, fără să se omoare într-o lună.

Azi am văzut un imbecil cu o mașină pe la Piața Unirii care lăsa dâră de fum alb cale de o stație. Eram sus pe deal după circul foamei și se vedea dâra încă din intersecție de la Unirii. Mirosea a ulei ars, ceva. Ăla e genul de șofer care când va duce mașina în service, se va gândi bine de tot dacă merită reparată sau o dă la REMAT.

Later edit: cică Hyundai Focșani acceptă plata în rate pt service 🙂

card_avantaj

 

      Cristian Iosub