Idei de afaceri în Italia : 500.000 € în doar o lună

Mai știți siteul CoCeGasTecnologia.it ? Povesteam pe la începutul lunii decembrie despre noua achiziție : un frumușel iPhone 5S. Atunci am făcut două investiții folosind metode de plată diferite în funcție de specificul siteului. Astfel, în magazinul online al grupului Comet (un fel de Altex) am plătit fără durere de cap cu ajutorul cardului un iPad Mini pt soție. Pe CoCeGasTecnologia, siteul de unde am luat iPhone 5S, am avut ceva temeri și am plătit prin PayPal.

Atunci când drumurile mi se intersectează cu un vânzător nou pe piață sau cu feedback negativ, evit să plătesc prin transfer bancar sau cu Master Cardul. Prefer PayPal pentru posibilitatea de a reclama eventualele probleme ale produsului sau dacă acesta nu este livrat.

Un nenică, din Brescia (Italia) s-a gândit să facă niște bănuți și apoi să o taie în țările calde. Așa a luat naștere CoCeGasTecnologia. A cârpit un site, a pus spre vânzare iPhone 5S cu 550 €, a înscris siteul in directoarele de comparare a prețurilor și a așteptat câteva zile. Comenzile au început să curgă și mergea mai mult în pierdere pt că la 550 € un iPhone 5S după ce scazi comisionul PayPal, mai ramai cu 500 €. In condițiile în care prețul ar fi de 729 €. Și uite așa a livrat el vreo 200 de comenzi, corect și la timp. Eu am fost printre cele 200 și acum scriu articolul ăsta chiar de pe telefonul cumpărat de la ei. Minunăția a venit după ce s-a dus vestea că vinde 5S cu 200€ mai ieftin decât pe piață : nu a mai livrat. Oamenii au comandat, au plătit, când prin PayPal, când prin transfer bancar. PayPal a simțit ceva și a blocat contul la 40.000€ ca măsură de siguranță iar clienții au deschis cazuri pt recuperarea sumei. Să nu credeți că au stat cuminți ci au folosit banii care i-au recuperat de la PayPal pt a plăti prin transfer bancar 🙂

Iată cum siteul a ajuns la drăguța cifră de 1200 de comenzi în doar o lună din care 150 de comenzi în primele trei săptămâni și 1050 în ultima săptămână. Hai să facem un mic calcul : dintr-un total de 1200 de comenzi dacă au onorat 200, rămân vreo 1000 neonorate. La un preț de 550€ / comandă (asta dacă au comandat doar un telefon) vorbim de minim 550.000 € făcuți într-o lună.

cocegastecnologia

Presa din Italia a relatat foarte puțin despre acest fenomen iar oamenii sunt în continuare naivi pt că nu reclamă țepele de genul acesta. Până zilele trecute reclamaseră doar vreo 100 de clienți.

Date false despre siteul CoCeGasTecnologia

 

 • Domain:             cocegastecnologia.it
 • Created:            2013-10-19 00:25:18
 • Last Update:        2013-10-19 01:40:10
 • Expire Date:        2014-10-19
 • Name:             Co.Ce.Gas Di Lonati Fabrizio
 • Address:          Via Petrarca nr. 2, Brescia, ZIP 25126, Italia

codice fiscale

Am spus că datele sunt false deoarece strada respectivă și-a schimbat denumirea acum ceva vreme în Via Pietro Luigi Grossi iar la adresa respectivă acum este o firmă auto. mai mult, apartamentul a fost de vânzare și după 3-4 telefoane am aflat că nu ar fi nici un Fabrizio noul proprietar.

La camera comerțului este trecută firma ca având obiectiv : construcțiile 🙂

Concluzie

Să spunem că am avut inspirația de a controla superficial siteul si activitatea înainte iar pe baza unor mici dubii am făcut plata prin PayPal. Astfel, riscul a fost diminuat și produsul livrat. Alții în schimb nu au avut aceeași inspirație și s-au ars urât de tot. În concluzie, controlați cu mare atenție informațiile legate de siteul de pe care achiziționați un produs. Să spunem că aici este vorba de Italia și este un pic mai dificil dpdv al legislației ambigue, dar în România sunt câteva caracteristici obligatorii pt orice fel de activitate de comerț online : număr de înregistrare ca operator de date cu caracter personal și datele de contact valide.

Extrem de important : dacă aveți dubii sau vi se pare suspect un site, NU cumpărați. Îl felicit pe Vlad Palaș că a avut aceste dubii care s-au confirmat. Decât să faceți anchete militare să descoperiți filiera din spate și eventual să plasați două comenzi (că nu v-a ajuns o țeapă singură), mai bine nu comandați deloc și puneți întrebări folosind forumuri de discuții populare. Nu este suficient să întrebi pe blog unde ai 50 unici / zi. Indicat este să întrebi pe un forum de tipul softpedia / avocatnet.

 1. Eu orice placa fac, pe net, doar prin PayPal fac.. nu fac plati altfel. Ca in ziua de azi niciodata nu stii de la cine iei teapa.

 2. Eu am gasit o chestie nasoala cu ebay. Am comandat un produs, am platit cu paypal, produsul nu a ajuns, am deschis un ‘case’ la ebay si s-a hotarat ca un nou produs sa imi fie trimis. Intre timp case-ul a fost inchis iar produsul tot nu a ajuns. Banii nu ii mai pot recupera, iar alt case nu pot deschide… o sa incerc in paypal dar nu cred ca mai sunt sanse..

  • In maixim 45-60 de zile poti deschide pe paypal. Dar iti cere tranzactia si daca deja e inchis in ebay nu cred ca mai poti deschide pe aceeasi trazactie si pe paypal. Solutia : un voip cu cost scazut catre numere de US si suni la paypal. O sa iti raspunda niste irlandezi. Sunt de treaba si o solutie sigur se gaseste.

 3. Am incercat pe paypal dar nu se poate decat daca sun. Momentam am reusit sa iau legatura cu cineva de la support de la ebay, si asteptam sa raspunda vanzatorul care pare ca este in vacanta ( am dedus din mailul automat). Am cerut full refund pentru ca nu mai am incredere sa imi trimita alt colet. Sper ca se rezolva curand dupa Anul Nou. Mersi.

 4. […] La ora postării acestui articol, site-ul este închis pentru mentenanță. Despre subiect, mai pe larg, găsiți informații la  Alex, Vali și Radu + ceva asemănător la Cristian. […]

  Cristian Iosub