Idei la sfârșit de an despre telecom

In telecom exista trei imbecilități după părerea mea, una mai hidoasă ca cealaltă :

1. Nu poți redirecționa apelurile către numere de telefon internaționale. Argumentul operatorilor este ca nu se poate si punct. Acum, indiferent ca sunt cartelar sau abonat, eu plătesc niște servicii supuse unor termeni pe care ii agreez atunci când decid sa devin clientul respectivului operator. Totuși, nu este un argument pe deplin logic. ARPU ar fi trebuit fi luat deja în considerare în momentul in care mi s-au oferit țâșpe minute internaționale. Desigur, din 10 milioane de clienți, maxim 500k vor folosi beneficiile in totalitate, așadar ARPU compensează cu ce au plătit ceilalți dar nu au utilizat.

În plus, cu ce l-ar putea deranja pe operator dacă as redirecționa apelurile către un număr din Canada? Oricum plătesc bani dacă se termina beneficiile din opțiunile active pe cont.

Odată am primit drept argument protecția mea față de accesul neautorizat din partea prietenilor sau copilului. Dacă sunt suficient de imbecil încât sa imi las telefonul in club sa butoneze cineva pe el, nu ar putea oare sa facă lucruri mult mai costisitoare in locul unei amărâte de devieri de apel ?

2. Nu poți redirecționa apelurile dacă esti client pre-paid . Telekom (ex Cosmote/Cosmorom îmbârligat cu Zapp/SunTel) e singurul care permite cartelarilor sa redirecționeze către destinații naționale . Din nou, nu înțeleg de ce l-ar deranja pe un Kamarad sa redirecționez apelurile chiar si către numere din aceeași rețea.

3. Serviciul Teleconferință este indisponibil pentru abonamentele care au trafic de voce național nelimitat. Câți dintre voi ați folosit serviciul ăsta până acum mai mult de 60 de minute pe lună ? Teleconferința se utilizează la fel de rar ca MMS, VideoCall sau alte minuni tehnologice neexploatate dar ținute pentru portofoliu. Lipsa serviciului Teleconferință nu poate crea decât un disconfort pentru client și câteva înjurături la adresa mamei project managerului care a decis el să reducă din potențialele costuri suplimentare date de ARPU prin teleconferință. Ah, că s-or mai găsi câțiva Gigei la țară care fac teleconferință cu fetele din discoteca satului vecin, e alt aspect. Sau un corporatist care trebuie să încheie câteva deal-uri la care are nevoie de sfatul oamenilor din teren. Dar altfel, de ce să scoți pentru toți un serviciu, numai pentru că nu știi / nu poți limita serviciul la 100 de minute lunar ?

Altfel, turbanul roșiatic are impresia ca nu e bună concurența și sunt prea mulți operatori în RO și RCS&RDS va prelua toate posturile de radio deţinute de CME în România

TELECOMS

  1. Am observat ca pe langa Telekom, si Digi prepaid permite devierea apelurilor local.

  2. Ai cumva o recomandare de reincarcare cartela Cosmote(fost) prin web, din afara Ro? Am impresia ca vechiul site nu mai e activ… Daca se poate prin PayPal, multumirile se dubleaza 🙂

  3. Multumesc(de fapt dublu-multumesc :-)), uitasem de ei.

    Cristian Iosub