Idiocracy by ebay

Fiind conectat VPN mi-am belit conturile PayPal și eBay, fiind blocate de departamentele anti frauda. Au crezut ca mi-a fost furat contul. La PayPal am rezolvat-o repede.

Fie vorba între noi, nu sunați niciodată la PayPal italia în limba engleză pt că ori or să vă închidă telefonul în nas spunând că ei vorbesc doar italiană, ori veți avea parte de un interlocutor aflat sub nivelul mării din punct de vedere al limbii engleze. Nu știu cum îi angajează, nu e treaba mea, dar m-am distrat copios.

eBay în schimb are o politică “made by NSA”. După lungi parlamentări și explicații în care le arătam căpcăunilor că nu am buton nicăieri în profil pt a le trimite copie a cărții de identitate, au fost de acord să facă verificarea prin telefon. Întrebările clasice : nume, telefon, email, user, “ce fel de produse vrei să vinzi pe ebay”. Am crezut că face mișto prima oară și i-am spus că droguri și arme. Atunci s-a blocat gagica și a spus că nu poate debloca contul pe loc, ca trebuie să își întrebe supervisora. După doua minute de parlamentări l-a deblocat dar nu înainte de a mă întreba ce să scrie până la urmă în rubrica unde o întreabă ce voi vinde eu.

Întrebările astea sunt făcute de niște idioți din punctul meu de vedere. Exact cum e la aeroport și la hotel : “care e motivul vizitei?” Dacă le spun că sunt turist mă lasă să trec; dar dacă le spun că sunt terorist, mă arestează. Acum sincer, ce terorist e atât de prost să spună asta? La fel și în cazul eBay : “ce vrei să vinzi?”. Dacă aș vrea să vând arme pe bune pe eBay sau recolta de toamnă din grădinița mea, aș fi atât de prost încât să recunosc lucrul ăsta?

Title_eBay_Idiot_week

 

 1. E drept ca ieri a fost marti si au fost 3 ceasuri rele, asa ca am patit-o si eu cu paypal, client vechi de muulti ani, verificat, fac o mica plata la un vanzator, micuta, sub 100ron, apoi ma mai uit pe site, mai editez ceva pe acolo si dau sa mai fac o plata, cam de aceeasi valoare, catre acelasi vanzator…..Zuzu.

  “We’re sorry, but we can’t send payment right now!” ….Hell shit, I insist….Nimic.

  Fuck, deci cosul jumate gol, plata pe jumate….Ma hotarasc sa le dau un ping. Dau un apel in Call-Center in Irlanda, dau de unul Vladimir, accent britanic totusi, care ma-ntreaba fel si chip…. Ok ca si atitudine fata de “rest of the world people”, ma anunta ca i s-a blocat PC-ul si ca nu poate verifica situatia si ca ma suna-n 5 minute-napoi. Da, ok, nu ma grabeam prea tare, call me…. Era oricum in avantajul meu sa ma sune astia din afara retelei, ca primesc bonus in retea la fiecare 60 minute apelate 😀

  Revine dupa fix 45 de minute, dupa ce m-au anuntat ca e un security feature si ca-i vor da override manual; zis si facut, am reluat la telefon etapele platii, le stiam ca nu eram de ieri pe net, totul rezolvat, dar numai prin interventia umana.
  Ps. Citind google, n-a ajutat sa sterg primary card sau sa adaug altul nou….

  O zi de marti….

  • Șters si adăugat însemna sa dai bani iar pe comisionul de linkuire a paypal la ebay…

 2. Achizitia era in afara ebay….

 3. @Monica: eram in afara ebay, ma jucam direct in contul paypal cu inrolarea cardurilor, se laudau ca nu-mi iau ca nu-mi blocheaza decat vreo 1.5E, pe care mi restituie….Cred ca s-a si-ntamplat, deci joaca a fost moka 😀

  Cristian Iosub