iDoorCam – Sonerie cu senzori de miscare si camera video

Indiegogo găzduiește cele mai mișto campanii de strângere de fonduri. Misterul Ubuntu Edge persistă încă iar cei 12 milioane de dolari strânși nu au fost retrași de pe cardurile donatorilor deoarece nu s-a atins pragul de 32 mil $ necesari campaniei.

idoorExemplul de astăzi este iDoorCam. Campanie creată pe Flexible Funding ce avea nevoie de doar 100.000 $ pentru a dezvolta businessul la nivel comercial. În nici 12 zile au strâns aproape dublu față de cât aveau nevoie, circa 198.000 $ și mai sunt 26 de zile de donații. Prețul de retail al soneriei cu cameră video încorporată va fi de circa 164 $ iar in UK cca 105 £ , însă o puteți achiziționa cu precomandă prin donația făcută la prețul de 137 $.

Principiul este simplu, am să îl explic în linii mari și vă las să vă delectați cu informații amănunțite direct pe pagina dezvoltatorului. Soneria se montează în locul vechii sonerii. Se alimentează cu curent electric prin intermediul rețelei vechii sonerii. Așadar nu e nevoie să spargeți pereți, să trageți cabluri noi. Vechea sonerie avea o alimentare de 5 – 24 V, depinzând de model și țară, astfel că și iDoorCam a fost construită să suporte aceste fluctuații de alimentare.

După montare, iDoorCam se conectează la routerul din casă pentru a avea acces la internet. Ideea e mișto dar trebuie o securitate sporită pt această conexiune. Va fi doar o problemă de timp până când cineva se va conecta la orice iDoor 🙂

Atunci când cineva apasă butonul soneriei, aceasta se conectează wifi și transmite apelul către proprietar direct pe iPhoneul acestuia. Fiind multiuser concept, pot fi definiți mai mulți proprietari astfel încât să fie transmis apelul către mai multe persoane simultan. Camera din dom se poate roti la 170 de grade pentru a putea capta o zonă cât mai largă din jurul acesteia.

Ideea mi se pare mișto mai ales că în lipsa noastră vin tot felul de personaje acasă. De exemplu, așteptăm un curier. Majoritatea sunt chitroși și nu sună pe mobil înainte de a ajunge în locație. Prin iDoorCam poți să vezi exact cine te caută, când te caută și mai mult…poți să și vorbești cu el prin intermediul iDoorCam. Desigur, vine cu o cameră VGA de 320×420, dar având în vedere prețul și necesitățile unei astfel de camere, nici nu cred că este nevoie de mai mult. La urma urmei, doar vezi cine te caută la ușă, nu e cameră de supraveghere să înregistrezi HD. Seamănă destul de mult cu produsele Smart Bell dar este un produs de mai mici dimensiuni și utilizabil pe telefonul mobil.

 

Link : http://www.idoorcam.com/

 1. În .ro soneria are 230V.

  • CRISTIAN IOSUB 22 august 2013 at 23:34

   iDoorCam will work with your current doorbell’s voltage transformer. The Primary power in is 120 VAC or 220 VAC. The secondary power in is compatible with 5 VAC to 24 VAC.

   Noi avem 230V. In tablou nu sunt 220?

  Cristian Iosub