iMapp Bucharest 21.09.2019

iMapp Bucharest 2019 devine Concursul Internațional de video mapping – Winners League (Liga Câștigătorilor).

Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, organizează din anul 2014 iMapp Bucharest – unul dintre cele mai mari concursuri internaționale de 3D video mapping, prin care aduce design-ul, arta contemporană și spectacolul direct pe fațada de 23.000 de metri pătrați a Palatului Parlamentului (a doua cea mai mare clădire administrativă din lume).

De-a lungul celor 5 ediții, festivalul a reunit un public de peste 300.000 de spectatori și a devenit un eveniment de referință pentru specialiștii din industria audiovizuală internațională.

Începând cu anul acesta, iMapp Bucharest devine Concurs Internațional de video mapping – Winners League (Liga Câștigătorilor), invitând în Capitală pe 21 septembrie pe unii dintre cei mai buni artiști de video mapping din lume, respectiv câștigătorii ultimei ediții a renumitelor festivaluri internaționale de profil: Borealis (S.U.A.), Genius Loci Weimar (Germania), Kyiv Light Festival (Ucraina), 1minute projection mapping competition (Japonia), precum și câștigătorii ediției 2019 a Zsolnay Light Festival (Ungaria), Luz y Vanguardias (Spania), care vor fi anunțați în curând. Celor șase echipe li se vor alătura în competiție câștigătorii Premiului Juriului și Premiului Publicului din cadrul ediției iMapp Bucharest 2018.

Astfel, odată cu cea de-a 6-a ediție, iMapp Bucharest devine liantul scenei de video mapping din întreaga lume, creând, împreună cu cele șase festivaluri partenere, o comunitate a celor care au transformat video mapping-ul într-o formă de artă vizuală emergentă, care se bucură în acest moment de un real succes în diverse domenii de activitate. Totodată, prin această colaborare, ia naștere o platformă internațională care încurajează artiștii să participe la cât mai multe competiții de video mapping și să-și prezinte, astfel, lucrările în cât mai multe colțuri ale lumii. Începând din acest an, obținerea unui premiu la unul dintre festivalurile internaționale de profil, apropie artiștii de video mapping de calificarea în Liga Câștigătorilor – iMapp Bucharest.

Cele 8 lucrări ale participanților vor fi analizate, în seara evenimentului, de către un juriu specializat, alcătuit din importanți reprezentanți ai celor șase festivaluri partenere. La finalul serii, acesta va decide câștigătorul Premiului Juriului, iar publicul își va putea alege, votând printr-un sms, preferatul pentru Premiul Publicului.

Locația: Piața Constituției, București.

 Data challenge-ului: 21 septembrie 2019

Ora de începere: 17:00.

Accesul este gratuit

Recomandarea săptămânii
Fitbit Sense
      Cristian Iosub