Indobitocirea prin religie

Pe Mediafax am citit o știre despre o imbecilă care și-a ciopârțit bebelușul pentru a îl oferi jertfă lui Dumnezeu.

“Pe perioada anchetei, femeia a invocat versete biblice din Vechiul Testament care spun că «dacă îl iubeşti pe Dumnezeu, iubeşte-l pe aproapele tău şi oferă-l jerfă»”, a afirmat procurorul care se ocupă de acest caz.

Femeia a fost reținută în noaptea de vineri spre sâmbătă, după mai multe ore de audieri, unde a declarat că cei doi copii mai mari erau acasă în momentul comiterii crimei, ea trimițându-i însă pe aceștia în altă cameră.

În altă ordine de idei, juniorul a venit zilele trecute acasă după o oră de religie întrebându-mă dacă eu o să mă duc la Doamne Doamne când o să mor. Că domn’ profesor le-a zis că o să le moară părinții tuturor într-o bună zi. Desigur, nu am dovezi pentru că eventualele înregistrări ambientale ar fi ilegale iar un copil de 6 ani contează foarte puțin dacă aș semnala problema la Inspectorat.

Copiii ne sunt îndobitociți zilnic iar când se fac mari se apucă să își decapiteze moștenitorii pentru că așa le zice Dzeu. O soluție ar fi să îl retrag de la orele de religie, dar sunt puse strategic astfel încât copilul să nu poată pleca acasă la ora de religie. Nu i se pun calificative și nu mai este materie obligatorie, dar copilul este forțat să stea în clasă și să facă liniște pentru a fi transmis cuvântul Domnului către ceilalți copii. Să nu uităm de repercursiunile din partea celorlalți profesori. Este greu să declari o altă religie decât cea ortodoxă în RO, deci a declara necredința absolută ar fi un act sinucigaș împotriva unui sistem bolnav.

În încheiere, un mic banc văzut pe Facebook la Sebi:

– Domn’ părinte, stiti… mi-a murit câinele și aș vrea o mică înmormântare creștinească, așa… după cum se cade.

Preotul ii răspunde: Mai Ioane, eu am avut bunavointa si te-am ascultat, dar du-te ma dracului si ingroapa-l undeva, unde ai mai vazut tu inmormantare la caini, cu popa?

Merge Ion acasa si a doua zi, vine iar:

– Domn’ parinte, apoi io, m-am gândit ca totuși… o mica slujba acolo, nu se poate?

Preotul: Mai Ioane, du-te unde-i vrea, du-te cauta-ti pe cine-i vrea, sa ti-l ingroape, du-te la neoprotestanti si nu ma mai bate la cap.

Ion se îndreaptă spre ușă supărat și zice:  Apoi, dacă asa sta situația, eu cu nevasta-mea am strâns, cu greu, vreo 3000 de euro pentru înmormântarea lui Azorică…

Preotul:  Apoi ma, stai asa, despre Azorică-i vorba? No stai asa ma… ca Azorică-i câine ortodox bă.

  1. Pai cum ar veni, tu esti un mare las/fricos/cacanar si alte cele. Daca vecinul tau se apuca sa-ti invete copilul de droguri si curve ce faci? Stiu; o sa zici ca lasa ma, ca doar e vecinul nostru, nu o sa ne mutam acum dupa ce am renovat.
    Daca ai cojones iti retragi odrasla de la indobitocire, dar probabil te vei rezuma la a-mi sterge comentariu.

    • Nu am inteles ce zici acolo. Eu spun ca e vorba de un fenomen general si ca sistemul e defect, iar solutia ta e sa retrag si gata. Nu ma mut dupa ce renovez ci ma duc cu drujba peste el.

  2. Cristi, nu Cristian, se pare ca ai o gandire generala de struţ românesc. Sper sa nu iti iei vreodata bataie in statia de tramvai si sa fie statia plina de oameni cu aceeasi gandire, pentru ca ar insemna ca nimeni nu ar sarii sa te ajute.. toti din jur s-ar RETRAGE. Eu sund de parere ca exista si alti copii care merita sa invete intr-un sistem fara preoti si profesori bolnavi la cap, nu doar copilul lui Cristian merita asta.

  3. Sesizarile la inspectorat din pacate sunt egale cu zero.in general la o actiune de tipul asta,daca e persecutat elevul,e bine sa ai si o televiziune in spate. Sora mea lucr la antene. Ai mailul meu in comment

    Cristian Iosub