Întelegere din priviri

În RO aveam câțiva colegi cu care ma intelegeam doar din priviri sau cuvinte scurte. Nu trebuia sa explicam despre cum a fost răsturnat Hristos. Era suficient sa spun un cuvânt referitor la ceea ce urma sa facem si era suficient.

Cireașa de pe tort era managerul departamentului HR. Aveam biroul in HR si eram vreo 8 oameni dar numai noi doi intelegeam “limbajul codificat”. Când se uita la mine, știam ce am de facut. Era un fel de telepatie inexplicabilă. Ii spuneam un singur cuvânt despre un subiect comun iar el își dădea acordul sau venea cu completări. Dar totul se făcea printr-un limbaj care sincer nu l-am mai folosit la un nivel atât de dezvoltat cu nimeni. Rareori aveam ocazia sau motivul sa discutam pe larg. Chiar si emailurile erau la fel de scurte : un link sau o fraza si știam amândoi ce avem de facut, știam cum sa ne coordonat activitățile, cum sa imi planific o sesiune de training si cu cine. Problema era când trebuia sa transmit mai departe instructiunile mai departe ca stateam sa explic despre lupta dacilor cu romanii pana sa ajung la subiect.

In IT am parte de un semi-ex-sef. La început discuțiile mele cu Area Sales Managerul erau lungi (5-10 minute). Explica toată istoria pana sa ajungă la subiect. In prezent l-am dresat exact pe placul meu. Când are nevoie de mine, imi da SMS doar cu ora si locul. Știe ca in ziua respectiva voi fi in hotel. Când am nevoie de un schimb/liber, e suficient sa ii zic data . Știe singur ce are de facut, ca trebuie sa imi găsească înlocuitor. Azi i-am trimis logo-ul de la Wizzair prin email si o data. Răspunsul a venit repede : “si”. Știe ca in ziua respectiva am avion si va trebui sa imi găsească inlocuitori la hoteluri ca nu voi fi prin zona. Din pacate doar cu el am reușit sa dezvolt mesajele atât de scurte. Mai am vreo doi colegi cu care lucrez la capitolul asta doar ca ei înțeleg, răspund…sunt ok. Problema vine când trebuie sa imi comunice ei ceva : pana reușesc sa imi spună care este problema citesc 10 rânduri de email si 5 SMS-uri 😉

Cristian Iosub