International shipping from Romania

Luna trecută scriam despre metode de creștere a vânzărilor și a turismului . Pe o planetă cu aproape 7 miliarde de locuitori din care 1.5 miliarde sunt numai chinezi ce dau lecții de moralitate europenilor, eu prefer să mă declar învins. România este o țară mică. O țară din care s-a emigrat masiv și încă se mai pleacă. Au mai rămas copiii, bătrânii, mogulii și viitorii emigranți. Comparativ cu numărul locuitorilor și a numărului efectiv (fizic) de persoane ce pot munci, România este o țară mult prea mare ca întindere. Am putea comprima întreaga populație în sud , în Oltenia, Muntenia și maxim Dobrogea. Restul ar rămâne stepă.

Exemple de reformă sunt în fiecare țară. Exemple de creștere a numărului de turiști sunt în fiecare țară. Exemple de încurajare/promovare a exportului sunt în fiecare țară. Din păcate oricât de patriot aș fi, nu găsesc în România exemple pozitive. Singurele lucruri care îmi vin în minte sunt peisajele de pe facebook cu frumusețile României. Frumuseți care sunt neîngrijite, fără investiții pe termen lung și care în 30 ani vor rămâne doar în fotografii.

Exemplul pozitiv care vreau să îl dau astăzi este din nou legat de bătrâna China. Fiind un pasionat al cumpărăturilor de pe ebay, prefer să plătesc 10€ pe un produs care în magazine este 40-50€. Expedierea unui pachet cu o valoare de 100 € și o greutate de 1kg, din China spre Italia, costă undeva la 6-7 €. Același pachet, trimis din România spre Italia, costă 200 ron adică 45 €.

Cum naiba vine asta? Adică un pachet trimis de chinezi, care sunt nspe continente mai departe de mine, trimis de la coișpe mii de kilometri, costă doar 6-7 € iar din România care e la doi pași costă 45 € ?

Pe cine să dau vina? FanCurier trimite internațional dar nu are rețea de distribuție local. E dificil de administrat și îi înțeleg. Pentru asta există în fiecare țară o companie care se numește Poșta ! Ok, merg la poșta. De la un oficiu poștal bucureștean să trimit același pachet, costă 270 ron adică undeva în jur de 60  €.

Poșta Chinei trimite cu 6 €  coișpe mii de kilometri iar poșta României trimite cu 60 €? DA. Păi și în condițiile astea cum naiba să îți mai dezvolți o afacere online cu international shipping? Nu e nimeni nebun să dea pe un produs 160  € în România (importat inițial de la chinezi) atâta timp cât fix același produs e 106 € în China.

Atlassib România transportă din RO în IT cu 15 €  dar își bate joc de colete desfăcând absolut tot, mai rău ca vameșii unguri, telefonul e transportat cu cutia desfăcută, pistolul e blocat în vamă vreo 2 săptămâni până își dă seama Garcea dacă e CO2 sau e cu muniție de război, parfumurile sunt întoarse la expeditor, QuadCopter de 350€ ajunge la destinatar cu elicea ruptă și firma se disculpă spunând că așa a fost trimis…cutiile sunt călcate la propriu în picioare de șoferii bețivi de pe autocare…cam ăsta e Atalassib România.

Până la urmă vina cui e? Ei bine, este a sistemului. Sistemul democratic pe care și l-au dorit revoluționarii din `89 este de vină. Sistemul este dat de oameni, legi, parlament etc. Sistemul este bolnav și va muri ușor. În tot timpul ăsta tările asiatice sunt în continuă expansiune, construiesc orașe în Angola, americanii dețin țări prin Africa cu tot cu zăcăminte de aur și diamant, ungurii își vor cere teritoriul.

Iar noi? Noi suntem prea mici să putem să mai facem ceva. Singura noastră alternativă înainte de a fi înghițiți de alte țări, este să ne găsim un culcuș prin vecini, să găsim un job plătit decent, să turnăm vreo 2-3 copii și să privim melancolic la ceea ce putea fi România acum dacă mai aveau bătrânii noștri răbdare vreo 5-10 ani cu Ceaușescu.  Prea mult Dallas le-a spălat mintea și uite ce a ieșit….

 1. cat de adevarat …. ! Subscriu cu accent pe incheiere !

 2. dhgate.com afirmă că poşta chineză trimite gratis către românia.

 3. Produsele comandate vin direct prin posta romana acasa, sau trebuie sa merg undeva la vama dupa ele?Nu imi este foarte clar

  • Buna, depinde de tara in care te afli și de procedura postei locale. In Bucuresti de exemplu, produsele comandate de pe ebay imi veneau la vama postala. Era pe undeva prin Ghencea. Acasa imi venea aviz, dupa vreo 2 zile de cand ajungea in vama si cand ma duceam sa iau coletul plateam si faptul ca am intarziat (wtf?) trei zile, vreo 1 ron. Deci in Bucuresti te duci tu la vama postala sa iei pachetul. In Italia imi vine acasa

 4. este adevarat ca posta chineza trimite gratis catre romania?
  iar la produsele comandate din asia se plateste TVA ,la fel ca cele comandate din USA?

  • Nu gratis dar costa de 10x mai puțin sa trimiti din China către România decât invers.
   Pentru produsele cu valoare de pana in 25€ parca, nu plătești vama. Între 25-100€ plătești o taxa iar ce e peste 100€ are procentaj din valoare. Nu mai știu cifrele exact dar ma uit si îți zic mâine

 5. Buna, as dori sa comand niște bijuteri din argint de pe site îl dhgate. Sti cineva dacă trebuie sa plătesc ceva la vama? Precizez ca pe site transportul era gratis. Si perioada de livrare se respecta? Va pup

  Cristian Iosub