Inundații in regiunea Toscana !

Râul Arno a crescut in ultimele zile puternic si ieri dimineata când am plecat de la munca ascultam la ISO Radio că au fost emise alerte și nivelul apei rămâne in atenția Protectiei Civile. In după amiaza aceasta Arno a inundat localitățile Ambra și Pietraviva (Provincia Arezzo, Italia).
Pagubele materiale sunt destul de mari si exista informatii din partea autorităților precum ca in autoturismul negru din imagine s-ar fi aflat doi români din Râmnicul Vâlcea care nu au mai putut fi salvati. Nu am avut acordul de a face fotografii dar am prins una.
Când am trecut prin Ambra astăzi, tocmai fuseseră montate barajele de protecție suplimentară in zonele locuite iar ambulantele transportau victimele la morga spitalului central din Arezzo. Ar fi intrat un copac pe geamul de la șofer si a străpuns șoferul si ocupantul din dreapta. Reporterii de la ilGiornale tocmai ajungeau dupa ce au stat, spuneau ei, blocati trei ore in Pietraviva.
Tatăl (domnul din poza) uneia dintre victime spunea ca in ultimii zece ani de când locuiesc in acea vila din Ambra nu au fost niciodată pericole, probleme legate de furtuni extrem de puternice sau inundații. Asigurarea mașinii (lipsită in parbrizul mașinii negre) am văzut ca era pe numele Tomiță Emanuel, masina aparținând uneia dintre victime. Numele celei de a doua victima nu il cunosc, presupun ca ambasada Romana si ministerul de externe vor da publicității mai multe informatii, dar tatăl lui Emanuel vorbea de al doilea ocupant ca fiind un anume Vlad.
Rămâne decat sa sper ca Arno va rămâne stabil si la un nivel scazut in următoarea perioada, având in vedere faptul ca au fost anunțate ploi torențiale săptămâna aceasta…

 

      Cristian Iosub