Invalid IMEI pe MTK65XX

Allview-ul meu a fost atât de traumatizat încât am reușit performanța să îl hard brick-uiesc zilele astea. Ca simptome, inițial rămânea în loop secvența de boot. Dupa o formatare cu SP Tools nici măcar nu se mai deschidea.

Nu a fost dificil să îi pun softul înapoi, fiind fratele lui GN708W pentru care se găsește aproape orice pe internet. Așadar, cu un FULL STOCK ROM de la Allview P5 Quad , versiunea 4.1 de Android, l-am pus repejor pe picioare, dar a rămas cu Invalid IMEI.

Soluția constă în generarea unui fișier în care sunt ambele IMEI-uri ale telefonului, pentru că logica Google spune că userul ar trebui să poată avea acces la IMEI. Asta în cazul în care vă trece prin cap vreodată să vi-l schimbați.

Aveți nevoie de un telefon cu MTK65xx pe care ați făcut deja root, un cablu de date microUSB și aplicația aceasta.

După ce dezarhivați fișierul cu aplicația, deschideți un command prompt. Dacă aveți folderul in Downloads, atunci scrieți in command prompt (in fereastra neagră) : cd Downloads\IMEI_windows și apăsați enter. Acum vă aflați în calea în care este aplicația, așa că mai trebuie numai să cerem aplicației să genereze un fișier cu datele de care avem nevoie, deci vom scrie tot in fereastra neagră următoarea comandă : imei.exe 123456789012344 123456789012345 . Practic, cerem generarea fișierului MP0B_001_NEW ce să conțină cele 2 IMEI-uri. Lăsați spațiu între acestea.

Acum, fișierul generat îl redenumim în MP0B_001 și  îl puteți pune pe telefon în  /data/nvram/md/NVRAM/NVD_IMEI/ și îl suprascrieți peste MP0B_001. Îl puteți trage pe cardul de memorie și apoi cu aplicații de file management îl puteți muta. Eventual cu  ES File Explorer. Acum restartați telefonul și e ca nou.

Puteți folosi generatoare de IMEI sau sa folositi codurile originale, scrise pe cutia telefonului.

Have fun : )

imei

 

  1. Metoda asta ar putea sa o foloseasca si cei care “gasesc” telefoane , nu ?

    • pfff… Solutii exista intotdeauna. Pt Android sunt tot mai accesibile 🙂 Daca vrei sa iti poti recupera sau cel putin spera ca iti vei recupera telefonul, alege iOS

  2. Salut! Am un allview x1 soul mini si am instalat softul stock walton primo x2 mini dar am IMEI Invalid. Am incercat metoda dar nu a functionat. Stii cum as putea rezolva tinand cont ca nu am cutia telefonului?

    Cristian Iosub