iOnRoad Augmented Driving

Ideile despre realitatea augmentată tind să se concretizeze tot mai mult, folosindu-se un dispozitiv atât de banal : smartphone-ul. Inițial, au apărut tot felul de aplicații pentru Android și iOS cu ajutorul cărora se proiecta o imagine pe parbrizul mașinii. Mai exact era vorba doar de contrastul de culori existând zone luminate intens pe display și zone întunecate.

Au mai fost și inițiative de a utiliza camera foto a terminalului mobil pentru a fi recunoscute diverse zone de interes / turistice,  folosindu-se imaginile din arhiva Google. Acum însă avem de-a face cu o aplicație mult mai complexă. Este un mix bun între SysDVR, Driving Curve și LDWS – Lane Departure Warning System (tehnologie incorporată și în camera mea WF1 cumpărată de aici).

Aplicația se numește iOnRoad Augmented Driving și este disponibilă pentru Android în versiunile Lite (Gratis) și PRO (3.99€).

Pentru iOS aplicația poate fi descărcată doar în versiunea PRO (4.99€)

O aplicație interesanta care va ajuta șoferii în trafic, atenționându-i vizavi de o posibila coliziune cu autoturismul din fata și nu numai.
Aplicația folosește camera standard, GPS-ul și senzorii smart-ului pentru detecție. Folosind aceste componente, ea practic calculează și stabilește (pe baza distantei și a vitezei de rulare) distanta posibila de impact, avertizând șoferul printr-un semnal vizual și acustic.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XRTLk13FXkk[/youtube]

Jocul de cuvinte este mișto : iOnRoad. De câțiva ani este o modă să pui litera i înaintea unei aplicații sau produs disponibil și pt iOS 🙂 În plus, când citești iOnRoad, se pronunță la fel ca EyeOnRoad ceea ce este destul de sugestiv pentru o aplicație de tipul acesta. Deși aplicația este apărută deja de peste un an, doar pe la vreo doi italieni am întâlnit-o iar prin România au fost câteva articole și mențiuni prin ianuarie anul acesta (suspect de bine sincronizate articolele deși aplicația era din 2012)

ionroad

      Cristian Iosub