iOS 6.1

Apple a lansat astăzi versiunea 6.1 pentru sistemele de operare folosite pe dispozitivele mobile. Grafic nu sunt schimbări și nici meniul nu aduce decat o optiune suplimentară, trecerea de la iOS 6.0.1 la 6.1 fiind dată in principiu doar la nivel de securitate si repararea diverselor bug-uri.

In meniul General / Cellular a apărut optiunea de a dez/activa LTE.

Atenție ! Pentru a face update corect la sistemul de operare, trebuie sa aveți bateria încărcată minim 50% si sub nici o formă nu intrerupeți instalarea. Timpul updatelui depinde de calitatea semnalului de internet si banda disponibilă. Astfel, este posibil sa vi se consume bateria (daca mergeti pe wifi de tip mcdonalds) pana sa apuce sa instaleze cei 107MB de update descărcați. Mi se pare aproape imposibil sa o sece așa rău dar orice e posibil. De aceea recomand fie incarcare completa a bateriei înainte de update, fie actualizarea iOS sa fie făcută cu dispozitivul pus la încărcat. Mie pe iPhone 5 mi-a durat 3 minute update-ul si mi-a luat 2% din baterie doar. O alta varianta daunatoare ar fi întreruperea prin introducerea telefonului in modul DFU. Never ever nu încercati așa ceva in update.

Atenție 2 ! După update verificati APN-ul din General/Cellular/Cellular Data Network. In urma updateului, se schimba singur in APN-ul operatorului folosit pt iPhone. Eu de exemplu folosesc opțiune cu APN internet unde plătesc 20€/5GB in locul APN de iPhone.vodafone.it unde e vreo 5€/zi in limita a 250MB.

Te-ai lasat de fumat si ai cumparat o tigara electronica? Atunci ai nevoie de lichid pentru tigara ta electronica.

 1. Si ce ma fac daca am intrerupt instalarea din cauza unei erori?
  Acum nu reusesc sa ii fac activarea.
  Ce ar trebui sa fac?

 2. I-am facut reinstalarea din iTunes, si ajung la aceasi problema, nu reusesc sa ii fac activarea deoarece nu am cartela orgininala, iar telefonul este cumparat din Spania. Asadar am nevoie de o hacktivare, si nu stiu cum as putea acum sa fac acest lucru, deoarece, de fiecare data cand il pun in DFU, imi apare imaginea cum ca ar trebui sa-l conectez la iTunes, astfel ca nu pot folosi sn0w.

  • Ce model e? De la versiunea de iPhone 4 stiam ca s-a scot codarea.
   Practic, reinstall din iTunes si porneste telefonul. Singura problema e ca nu reusesti sa il activezi?
   Troubleshooting :
   – verifica conexiunea wifi din casa eventual scoate MAC Filter si WEP Key pana ii faci activarea.
   – dupa ce deschizi telefonul (fara SIM), logheaza-te la Wifi si incearca activarea
   – daca nu reusesti, suna la Apple Care si vezi ce zic.
   In IT, daca as fi avut probleme de soft, il schimbau pe loc.

   P.S. Ai zis de sn0w. Tu vrei sa ii faci jailbreak? Practic, incerci decodarea cu sn0w?

 3. Da, incerc sa ii fac jailbreak, deoarece doar asa pot activarea telefonului.
  Telefonul este cumparat de un unchi de al meu, de la cineva din Spania, acum nu stiu daca telefonul este sau nu furat! Dar stiu ca nu am cartela de MobiStar Spania!

  Cristian Iosub