iPad Mini la reduceri în eMag Bulgaria

După cum știm, din 2012 eMag este prezent și pe piața din Bulgaria (http://www.emag.bg) urmând să se extindă în Turcia și Ucraina în viitorul apropiat. Cifrele românești arată bine : peste 500 angajați, 8 showroom-uri, 11 ani de activitate și poate unul din cei mai mari retaileri online. Prin afară cu siguranță va avea același succes.

Am căutat până să iau iPad 4 ofertele din Italia, din România și alte țări apropiate. Din păcate politica apple nu conține și reduceri de preț la lansarea produselor sau în perioada imediat apropiată. Așa că prețurile sunt bătute în cuie mai rău ca la țigări. Totuși, mă uitam astăzi pe emag.bg și am văzut iPad Mini la reducere de 38 leva. Prețul inițial era de 717.99 leva (+/- 1665 RON) iar acum este 679.99 leva (+/- 1570 RON). Diferențele nu sunt mari, dar contează ideea. Chiar și un RON dacă retailerul poate oferi discount, este de apreciat.

Apropo de discount făcut de retailer, mă uitam în contul de la operatorul de telefonie mobilă unde am abonament , ex H3G actual Tre Italia. iPhone-ul care mi l-au dat gratis la abonament, în contul online apare ca fiind oferit promoțional, iar valoarea lui ca produs este de 599 €. Deci operatorii GSM vând cu 729 € un iPhone 5 la liber, dar defapt ei îl luaseră cu 599 €. Faptul că toți îl au cu 729 $/€, reprezintă un pact comun al tuturor companiilor ce re-vând produsele Apple ca să nu se jumulească unul pe celălalt. Ar exista lupta mult prea mare între vânzători pe prețurile produselor, dacă ar avea libertatea de a își pune prețul conform inimii proprii.

Ideea este că dacă un reseller vrea să ofere discount ca în cazul eMag, are de unde lăsa la preț. Cum se zice în popor : are balta pește. Așteptăm și prin RO eventual de Black Friday 🙂

Recomandarea săptămânii
Gazduire web
      Cristian Iosub