Jocuri SEGA pentru PC

Sunt un om al extremelor. Iubesc tehnologia cu toate părțile ei bune și proaste, dar ador în același timp și ce este vechi și mi-a marcat copilăria. Juniorul meu probabil nu va afla niciodată ce era Bomberman, sau ce erau jocurile de pe consolele Sega. Copiii din jurul blocului se joacă GTA V pe PlayStation. Fiu-miu e crescut în era iPhone și a tabletelor. Nu cunoaște plăcerea de a câștiga un pager de la Coca Cola.

Cu toate astea, mă joc intens Bomberman și privesc cu nostalgie perioada când mergeam în preajma sărbătorilor cu colindul ca să fac rost de bani să îmi cumpăr o consolă Sega. Perioada când se uza prea tare joystickul și micii Dexteri din noi desfăceau joystickul și desenau cu creionul pe contactele dinăuntru … Taică-miu îmi spusese o dată că pe contactele de cauciuc din joystick este grafit pentru a face contact pe placa de circuite. E bun conductor electric. La școală învățasem că mina unui creion e făcută din grafit. Uite așa, cu doar un creion scuteam 100.000 de lei cât costa un joystick nou.

Astăzi este una din zilele alea când nu vreau să intru în contact foarte mult cu tehnologia și vreau să îmi retrăiesc o zi din copilărie. Așadar, Super Mario să fie !

supermario

  1. Iti dau diseara, daca vrei, mai multe jocuri pentru emulator. Cobra, Addams, Chip & Dale… 🙂

    Cristian Iosub