Jurnalisti la kilogram

Intr-unul din zecile de spații publicitare de pe Gândul.info am gasit astăzi o oferta extrem de tentanta (or not) : cursuri de initiere in jurnalism destinat somerilor sau persoanelor in căutarea unui loc de munca.

Citez de aici :

Mediafax, in parteneriat cu Fundatia pentru Educatie si Dezvoltare MediaPro (FEDM), organizeaza un curs online gratuit pentru dezvoltarea competentelor profesionale in ocupatia de reporter.
Cursul se adreseaza somerilor si persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca.
[…]
Cursul se adreseaza oricarei persoane din Romania care nu are un loc de munca dar care a absolvit liceul si detine o Diploma de Bacalaureat.

Inițiativa este laudabila de a crea cursuri gratuite de recalificare, dar depinde foarte mult si de domeniu. Se vad efectele jalnice ale invatamantului din România prin jegurile de articole traduse de Gândul si iRealitatea. Mizeriile alea de articole sunt scrise de oameni care teoretic au facultatea de jurnalism. Cursul in schimb cere doar liceul terminat. Deci, ce rost are sa stai prin facultati când poți sa o iei pe scurtatura : cursuri de calificare. In trei saptamâni măta e mândră de tine ca ești jurnalist.

Gândul, iRealitatea & co : aveti in sfârșit prospatura. Candidatul model. A terminat cursul , are diploma, cauta de munca…deci e bun. Dorel, treci si baga la norma 20 de articole pe 1000 RON pe luna ca ești jurnalist.

Recomandarea săptămânii
Fitbit Sense

Tags:

BlogJoburi

      Cristian Iosub