Kaufland a relansat siteul

Kaufland a relansat astăzi siteul https://www.kaufland.ro afișând un layout mult mai curat cu funcționalități noi dar în variantă beta release .
Puncte slabe:

 • La deschiderea siteului, chiar sub slider, este prezentat magazinul cel mai apropiat sau cel ales de către utilizator. Mie imi apare Magazinul ales: Roman , Suceava Artera Ocolitoare. Abia cand am cerut sa schimb magazinul și am indicat faptul că vreau să fiu localizat, a apărut notificarea browserului că este necesară permisiunea mea de a mă localiza. Probabil dev-ul are afinități pentru Roman și a selectat orașul acela ca default.
 • O mare parte din linkurile vechi duc în 404 (ex: https://www.kaufland.ro/Home/02_Sortiment/001_spongebob/detalii/index.jsp)
 • O parte din linkuri au continut neactualizat deși am mai semnalat problema asta sau este accesibil greoi. De exemplu, aici https://www.kaufland.ro/utile/aplicatia-kaufland.html au 3 slidere pentru aplicatia mobila. Trebuie sa dai next slider până prinzi ce sistem de operare folosești. Sliderul cu scanatul de QR mi se pare ușor imbecil dpdv UX atâta timp cât este slider cu autoplay. Nu știu câți vor ține mouse-ul deasupra imaginii ca să oprească mișcarea.
 • S-a abuzat de slidere la maxim. Sunt pagini cu 3 slidere în același screen. Îți fug ochii și nu știi la care erai atent, pe care să îl oprești, unul are imagini, celălalt text la stânga cu imagine în dreapta, altul e pus cu imaginea în stânga și textul în dreapta…
 • Paleta de culori este ușor derutantă. A apărut un verde care nu era în vechiul site și nu este întâlnit în alte materiale pe online pentru Kaufland. Aici este chiar predominant la mouse hover peste acordeoane : https://www.kaufland.ro/utile/garantii-si-servicii.html . Probabil este un prim feeling mai ales că scriu acest articol în timp ce navighez pe site deci este posibil să mă acomodez cu această paletă de culori și să nu mai fie atât de vizibilă.
 • Butoanele nu au un standard. La mouse hover unele au background verde, altele negru. Este derutant.
 • Singurele informații din profilul unui client sunt numele și prenumele. De unde schimb parola contului dacă vreau să share-uiesc contul cu prietenii?
 • Tehnologie neînțeleasă. În paginile de rețete, este implementat un QR Code pentru style-ul afișat la print. Codul este atât de mic și blurat încât e imposibil cuiva care scanează acel cod să ajungă vreodată pe pagina rețetei.
 • Linkurile din meniu se deschid haotic. Unele se deschid în aceeași fereastră a browserului, altele se deschid în tab nou (ex: sortimentele din footer)
 • În lista de cumpărături produsele nu au link. Nu poți revizui acel produs.

Puncte interesante:

 • îmi place prezentarea catalogului de produse https://www.kaufland.ro/oferte/cataloage-cu-reduceri.html E flipping book drăguț și fluid
 • pentru rețete aș fi vazut o filtrare un pic mai rapidă, eventual ceva ajax dar îmi place varietatea de rețete disponibile și simplitatea lor
 • îmi place ideea de a avea lista de cumpărături într-un cont accesibil online. Din păcate nu toate produsele au si nume în lista de cumpărături. Am adaugat niste produse (1 si 2) dar nu au titlu precum acest produs asa că în lista de cumpărături văd că am adăugat 1 bucată. Dar o bucată de ce? 🙂

Overall impresia dată de această mișcare este că s-au grăbit mult și au lansat un produs care este netestat, cu multe buguri și loc din plin de îmbunătățire.

 

kaufland website

Recomandarea săptămânii
Gazduire web
 1. Salutare, Cristian. Mulţumim pentru atenţia acordată noului nostru site.

  Referitor la punctele slabe pe care le-ai menţionat, te asigurăm că le-am citit cu atenţie şi că ţinem cont de feedbackul transmis.

  Suplimentar, dorim să îţi confirmăm următoarele:

  – am făcut verificări şi codul QR care duce către rețetă funcționează;
  – referitor la schimbarea parolei, dacă ți-ai creat cont utilizând funcțiile de social login, te vei loga în cont cu parola platformei de socializare utilizată, iar dacă vrei să-ți schimbi parola, va trebui să-ți schimbi parola platformei. În cazul în care ți-ai făcut cont direct în site, ai disponibilă opțiunea de a-ți schimba parola;
  – produsele din lista de cumpărături pot fi actualizate sau șterse, dând clic pe creion. De asemenea, poți mări cantitatea.

  Pentru orice informaţii suplimentare îţi stăm la dispoziţie cu drag în mediul online pe pagina de Facebook Kaufland Romania.

  Cu drag,
  Echipa Kaufland

  • Salutare, Echipa Kaufland,

   – incearca sa printezi o reteta si sa imi zici ce dimensiune are codul acela QR. Exact! http://prntscr.com/eynrye Incearca sa scanezi asta si tine cont ca e pe monitor de 24″
   – zi-mi si mie ce produse a adaugat sotia in lista de cumparaturi. Uite un print screen: http://prntscr.com/eynqcw . Sa presupunem ca a adaugat produse pentru cumparaturile saptamanale (cca 700 lei) si am +50 item-uri. Ce produs este al doilea? Exact! Chestia draguta e ca sunt flori si cred ca stiti ce inseamna cand o doamna pune flori in cos si te duci acasa fara ele, nu? 🙂 Pentru ce mai aveti rubrica de lista favorite daca adaug produse FARA LINK si al caror nume nu il cunosc?

 2. Ma bucur ca functioneaza majoritatea link-urilor de pe prima pagina. E putin ca din topor facut site-ul ce-i drept, dar bine ca e functional.

  Cristian Iosub