Keysfin.com e alternativa gratuita a ListaFirme.ro

ListaFirme.ro este furnizorul principal de date de contact catre spammeri firmele de telemarketing.  Problema lui este că oferă date puține la nivel public și abonamentele nu sunt chiar pentru buzunarul unui SRL mic.

A apărut în schimb o aplicație Android numită Keysfin. Funcționalitatea interesantă pe care ListaFirme o ține ascunsă publicului larg (fiind disponibilă numai abonamentelor) este Informatii extinse: Stare ANAF, Debite restante, Insolventa, Dosare in justitie, Mentiuni oficiale.

[…]Obiectivul KeysFin Mobile este de a facilita accesul utilizatorilor la informatii financiare despre orice companie din Romania.

Un mediu dinamic de afaceri cere un partener flexibil. De aceea KeysFin dezvolta continuu solutii de business pentru partenerii sai.

Folosind KeysFin Mobile utilizatorul poate accesa usor si rapid informatii precum: informatii de contact, situatii financiare, indicatori financiari si informatii juridice. Exista si optiunea de salva informatiile vizualizate in format PDF sau de a le trimite via e-mail sau SMS oricarui contact din agenda.

In acelasi timp, aplicatia poate fi folosita de oricine care doreste sa verifice un client, furnizor sau chiar angajator[…]

Pe Keysfin o buna parte din aceste date sunt default si vom face chiar un test de comparatie a datelor publice. Repet, ListaFirme are o gălăgie de date adunate, dar foarte puține sunt publice și vor bani pt orice.

Am luat la intamplare o firma de interes general cu atat mai mult cu cat aproape jumatate din companie apartine statului român:

Telekom Romania Communications S.A. este o companie de telecomunicații din România, cu sediul la București, lansată pe 13 septembrie 2014. Compania, este o subsidiară a Deutsche Telekom, și operează în România sub acest nume din septembrie 2013, dar ea a luat naștere cu mult timp înainte, ea fiind operatorul național de telefonie fixă, domeniu în care a deținut monopolul până la 1 ianuarie 2003. În iunie 2010 compania avea în portofoliu 2,6 milioane de clienți de telefonie fixă.

Compania, deținută inițial de statul român, aparține Organizației Elene de Telecomunicații (OTE), care deține 54,01% din acțiuni și al cărei acționar majoritar este, la rândul său, Deutsche Telekom. Restul de 45,99% din acțiuni au rămas în posesia statului român. Sursa : Wikipedia

Rezultatul a fost surprinzator : circa 2000 de dosare penale, civile, litigii de munca, ceva cu minori si familie, faliment …

ListaFirme ramane insa cea mai completa sursa de informare atâta timp cât plătești pentru abonamente anuale. Afli detalii legate de marcile inregistrate, referiri in Social Media, date de contact complete, codurile CAEN principale, starea de activitate conform ANAF, obligatii restante conform ANAF, referinte in Monitorul Oficial, dosare in justitie, analiza economica financiara.

Concluzie: Toate aceste date sunt publice, foarte mare parte din ele sunt gratuite dar trebuie să cauți chiar și o zi ca să poți aduna tot acest volum de informații care se regăsește pe ListaFirme . Așadar, dacă sunteți în cautare unor date de contact valide, complete și ceva indicatori financiari, KeysFin este soluția optimă. Dacă vreți să fiți mici detectivi particulari, alegeți cu grija abonamentele ListaFirme pentru că au număr limitat de afisări.

  1. Să tră’!

    Cristian Iosub