Kodak intra pe piata de smartphone-uri

Răposatul Kodak va produce telefoane mobile prin intermediul companiei  Bullitt (cei care au făcut telefoanele Caterpillar). Dacă Polaroid mai apare o dată pe an în atenția opiniei publice, Kodak pare a fi Nemuritorul.

Înființață în anul 1888 în Statele Unite, compania Eastman Kodak este cunoscută datorită filmului fotografic de înaltă calitate produs. Kodak a fost liderul incontestabil al imaginii pe film până în anii ’90, când ascensiunea fotografiei digitale a început să pună probleme companiei. În ultimii ani a fost extrem de aproape de faliment, fiind nevoită să vândă patente în valoare de peste 525.000.000 dolari și să își restructureze afacerile conform Chapter 11 focusând operaţiunile pe imagistică digitală şi printare.

Deși pentru moment, specificațiile și design-ul acestui nou terminal sunt necunoscute, ne putem aștepta la un senzor foto de calitate și un sistem de operare Android. Rămâne de văzut cum va arăta acest prim KodakPhone și dacă specificațiile sale ne vor impresiona. În 2015 Kodak va lansa atât un smartphone 4G, cât și o tabletă.

kodakphone

      Cristian Iosub