Lansare Fitbit Charge 4

Fitbit lansează noul tracker Fitbit Charge 4 cu GPS integrat, Zone de Minute Active, Spotify, detalii despre calitatea somnului și Fitbit Pay. În plus, atât produsul, cât si aplicația vor putea fi folosite în limba română.

Fitbit Charge 4 dispune de cea mai avansată combinație de senzori și funcționalități printre care GPS integrat și Spotify – Connect & Control. Noul Charge 4 oferă nenumărate funcționalități smart, autonomie a bateriei de peste 7 zile, design rezistent la apă până la 50 metri adâncime – totul la același preț ca predecesorul său, Charge 3. În plus, noul Charge 4 folosește cea mai nouă inovație Fitbit de monitorizare personalizată a ritmului cardiac: Zonele de Minute Active. Noul calcul al activității fizice se bazează pe analizarea datelor personale despre ritmul cardiac în repaus și vârstă astfel încât fiecare antrenament să fie monitorizat (de la spinning la yoga), iar utilizatorul să își poată atinge un obiectiv de 150 de minute active pe săptămână.

De asemenea, în contextul actual, Fitbit le oferă utilizatorilor posibilitatea de a folosi opțiunea Fitbit Premium gratuit, timp de 90 zile. Aceasta conține modele de antrenamente, programe și exerciții ghidate astfel încât utilizatorii să rămână în formă și sănătoși pe termen lung, să doarmă și să mănânce mai bine. Până acum, doar utilizatorii din anumite țări aveau acces la abonamentul Premium cu plată, dar în condițiile actuale majoritatea utilizatorilor vor putea să acceseze această opțiune, direct de pe telefon.

„Misiunea noastră a fost întotdeauna aceea de a-i ajuta pe oamenii din întreaga lume să fie mai sănătoși. În contextul actual, această misiune a devenit mai importantă decât oricând, deși ne dăm seama cât de greu este să te concentrezi acum pe starea de sănătate și fitness. Atâta timp cât oamenii rămân activi, mănâncă sănătos și dorm suficient își vor diminua stresul și își vor îmbunătăți imunitatea.

Venim în întâmpinarea utilizatorilor noștri cu posibilitatea activării gratuite a opțiunii Fitbit Premium, alături de conținut nou care să îi ajute să rămână în formă și sănătoși; în plus, le oferim opțiunea Zonelor de Minute Active, un nou reper de sănătate și fitness care îi va ajuta să facă antrenamente personalizate, de calitate, motivante.”

James Park, CEO și co-fondator.

Fitbit Charge 4 îmbunătățește sănătatea și activitatea fizică

Odată cu Charge 4 se lansează și Zonele de Minute Active, alături de un design menit să optimizeze performața GPS-ului și senzori avansați care nu modifică mărimea trackerului sau durata de viață a bateriei. Design-ul premium, rezistent la apă, cu buton inductiv, este confortabil și poate fi purtat atât ziua, cât și în timpul nopții. De asemenea, ecranul touchscreen, luminos și rezistent la zgârieturi, îi permite utilizatorului să își verifice datele chiar și afară, în lumină naturală, nu doar în spații închise.

Primul tracker de la Fitbit cu GPS integrat îi permite celui care îl poartă să își lase telefonul acasă atunci când se antrenează în aer liber, când aleargă, merge la plimbare sau în excursii în aer liber. Cu ajutorul GPS-ului se pot înregistra ritmul și distanța în timp real, se pot folosi cele peste 20 de tipuri de exerciții cu obiectiv presetat și 7 exerciții speciale care folosesc GPS: urcat pe munte, alergat, mers alert etc. După fiecare antrenament monitorizat GPS, utilizatorul își poate sincroniza device-ul pentru a vedea harta activității în aplicația Fitbit cu detalii despre intensitatea antrenamentului bazate pe diferitele zone de ritm cardiac și ruta pe care a ales-o astfel încât să își poată îmbunătăți performanța.

Pentru că rezultatele activității fizice diferă de la om la om și de la antrenament la antrenament, Fitbit a creat Zonele de Minute Active. Aceste date te ajută să înțelegi cum îți influențează activitatea fizică starea de sănătate, dincolo de numărul de pași pe care îi faci zilnic. Obiectivul referitor la Zonele de Minute Active poate fi personalizat în aplicația Fitbit. În mod obișnuit, se recomandă 22 minute de activitate fizică moderată sau 11 minute de activitate alertă pe zi.

Cu ajutorul monitorizării cardiace PurePulse® 24/7, Zonele de Minute Active folosesc datele personale despre ritmul cardiac, analizând activitatea inimii și efortul, indiferent dacă faci un antrenament în forță, o plimbare mai alertă sau yoga. Fiecare minut petrecut în zona de activitate moderată de ardere a grăsimilor îți aduce câte un punct, echivalent unui minut activ. Antrenamentele care te încadrează la efort alert, cele din zonele cardio sau maximal, îți vor aduce două puncte – toate aceste puncte se adună, iar la final utilizatorul știe de câte puncte / minute active mai are nevoie pentru a-și îndeplini obiectivele zilnice sau săptămânale.

De asemenea, de fiecare dată când se trece dintr-o zonă de activitate în altă zonă, utilizatorul primește o alertă pe tracker care să îl motiveze să își eficientizeze antrenamentul. Detaliile fiecărui antrenament pot fi apoi analizate în aplicația Fitbit: zonele de ritm cardiac, progresul zilnic și săptămânal. În acest fel, fiecare minut poate fi valorificat la maximum.

Importanța Minutelor Active se bazează pe recomandările unora dintre cele mai relevante organizații de sănătate din lume cum ar fi Organizația Mondială a Sănătății, American Heart Association, U.S. Health Department. Toate acestea recomandă 150 de minute de activitate moderată și alertă pe săptămână pentru o stare generală mai bună, prevenirea unor boli, îmbunătățirea funcțiilor cognitive, mai puțină anxietate și o calitate mai bună a somnului.

Somnul este foarte important atunci când vine vorba de starea generală de sănătate și creșterea imunității. Tocmai de aceea, Charge 4 te ajută să înțelegi și să îmbunătățești calitatea somnului tău. Opțiunea de alarme smart (Smart Wake), disponibilă până acum doar pentru smartwatch-uri, va fi prezentă în curând și pe Charge 4, astfel încât, prin folosirea inteligenței artificiale, să trezească utilizatorul în momentul optim al ciclului de somn. Acest lucru îl va ajuta să se simtă mai puțin obosit în timpul zilei. De asemenea, Charge 4 te va ajuta să îți îmbunătățești calitatea somnului și prin alte funcționalități: o notă a somnului (Sleep Score) care oferă detalii zilnice despre cum ai dormit, alarme ușor de setat, opțiunea Mod Somn (Sleep Mode).

De asemenea, Charge 4 are integrat și senzorul SpO2 care depistează și arată nivelul oxigenului din sânge și variațiile lui direct în aplicația Fitbit. Graficul variației oxigenului din sânge este un bun indicator al respirației din timpul somnului. 

În plus, Charge 4 vine cu toate funcționalitățile esențiale pe care utilizatorii le-au apreciat de-a lungul timpului la produsele Fitbit: monitorizare automată a exercițiilor SmartTrack, nivelul și scorul Cardio Fitness, număr de etaje urcate, alerte de mișcare, monitorizarea sănătății la femei, monitorizarea alimentelor consumate, a cantității de apă și a greutății, chiar și susținerea a aproape 30 de milioane de utilizatori în întreaga lume, informații gratuite despre activitate fizică și sport, direct în aplicație.

Fitbit Charge 4 este primul tracker Fitbit cu Spotify – Connect & Control, opțiune care te ajută să controlezi de la încheietură melodiile și playlist-urile preferate: poți alege sau schimba muzica, poți închide melodiile care nu îți plac etc. De asemenea, toate tracker-ele Charge 4 oferă opțiunea de plată Fitbit Pay prin care utilizatorii pot plăti în siguranță, fără a avea nevoie de card. Detalii despre Fitbit Pay: fitbit.com/fitbit-pay/banks.

În același timp, Charge 4 te ajută să nu ratezi nicio alarmă, apel telefonic, mesaj, notificări din agendă și aplicații, să răspunzi rapid la mesaje-text (numai pe Android) sau să oprești orice alarmă folosind opțiunea Nu deranja (Do not Disturb).

Durata de viață a bateriei pentru Charge 4 este de peste 7 zile, iar ecranul touchscreen, cu elemente interactive de grafică, te ajută să ai acces ușor la cele mai importante informații.

Nu în ultimul rând, Charge 4 va fi primul produs Fitbit tradus în limba română. Atât produsul, cât și aplicația vor putea fi accesate în limba română. Pe lângă limba română, se vor lansa și traduceri în limbile poloneză, rusă, portugheză și cehă. Utilizatorii își vor putea alege și seta traducerea dorită direct din aplicația Fitbit.

Prețuri, disponibilitate, accesorii

Charge 4 va costa €149.95 pentru culorile black, rosewood. Charge 4 Ediție Specială va costa €169.95 și va conține o curea din textil granite reflective/black și o curea clasică black care va fi ușor de purtat la antrenamente / la sală. De asemenea, vor putea achiziționa curele din silicon, textil reciclabil REPREVE® sau piele. Toate accesoriile de la Charge 4 sunt compatibile și cu accesoriile de la Charge 3 și se vând separat la prețuri începând de la €29.95.

Noul produs va putea fi achiziționat începând cu mijlocul lunii aprilie de la partenerii comerciali eMAG, Altex, Flanco, Vodafone, Hervis.

Firbit Charge 4
  1. Cat tine bateria cu GPS pornit in timpul unui exercitiu? Sa zicem ca ma duc in parc sa alerg si vreau sa vad traseul pe unde am fost sau il dau copilului sa vad traseul de la scoala acasa 😛

    Cristian Iosub