Lectie de jurnalism cu Iasmina Ardelean si Ana Petrescu

Era o perioada cand citeam presa scrisa. Era in locul tigarii de la cafeaua de dimineata, stateam la coada la chioscul de ziare si cumparam Romania Libera, Evenimentul zilei, Jurnalul National si Adevarul. Aveam un sul de ziare pe care il citeam dimineata la cafea.

Cu timpul au inceput sa apara afinitati politice, articole comandate, nu mai faceai diferenta dintre advertoriale mascate si articole documentate, ca intr-un final sa apara fenomenul senzational, incredibil, bomba, da click (in editia online), ramai prost de ce o sa vezi.

De curand am vazut chiar Nucleara:  vezi ce a facut Dragusanca. Consum in prezent numai presa scrisa in limba engleza sau Ziarul Financiar, Wall Street etc. Motivele se cunosc, toata lumea se plange ca jurnalismul e de cacat si Horea Badau se da la studente cu 20 ani mai tinere, ca salariile sunt mici, ca exista norma de articole pe zi. Dar nimeni nu a incercat sa aduca, cel putin pana acum, jurnalismul la valoarea anilor ’98-2000. Atata timp cat vor exista suficient de multi cititori care sa cumpere mizeriile din presa scrisa sau sa citeasca abjectiile duduilor studente (sau proaspat absolvente), lucrurile avanseaza in directia gresita.

Iasmina Ardelean si Ana Petrescu sunt doua dudui de la o publicatie respectabila cu 20 reclame puse pe un articol de 500 cuvinte. Articolul publicat astazi de catre acestea se intituleaza: “Românii își mai pot BATE NEVESTELE doar până în toamnă!” (link) Deci cum? Aveam voie sa le batem pana acum? Intreb pt un prieten, corporatist, obisnuit cu deadline-uri. Deci avem dead line pana in toamna sa ne mai batem nevestele si trebuie sa profitam de oferta? De regula, in subconstient, cand ii spui unei persoane ca mai are timp pana luna viitoare sa faca un lucru, atunci este indemnul ca este in regula sa faca acel lucru si trebuie sa profite de oferta cat mai e valabila. Articolul face de fapt referire la problema eliberarii ordinului de restrictie in cazul in care te duci batuta la politie, ca poate dura pana la 3 zile sa fie emis si sunt descrise niste reglementari propuse de catre reprezentantii unor partide politice.

Ma asteptam sa fie un articol scris de catre un barbat, adica el mai avea o scapare putand fi acuzat de misoginism, sexism, orice, dar sa vezi un articol scris de catre doua dudui care se intituleaza “Românii își mai pot BATE NEVESTELE doar până în toamnă!” , mi se pare lipsa de profesionalism. Iasmina Ardelean si Ana Petrescu, doua jurnaliste cu un viitor stralucit ca angajate la Mc Donald’s.

Iasmina Ardelean si Ana Petrescu
Recomandarea săptămânii
Gazduire web
  1. Cred ca doamnele astea sunt din generatia aia educata cu “palma la fund” de catre lupii moralisti care au opinii proaste despre orice si de acolo vine abordarea lor asa de infecta in ceea ce priveste subiectul violentei domestice.

    Cristian Iosub