Lectie dintr-un manual de Religie: Daca minti, atunci vei fi calcat de masina

Daca minti, atunci vei fi calcat de masina. Invatatura: “Bine faci, bine gasesti. Rau faci, rau gasesti”. Aceasta lectie se gaseste intr-un manual de Religie pentru copiii de clasa I, care inca se afla pe bancile scolare, desi Ministerul Educatiei l-a scos de pe lista manualelor aprobate, a declarat pentru HotNews.ro vicepresedintele Asociatiei Secular-Umaniste din Romania (ASUR), Toma Patrascu. De cealalta parte, reprezentantii Ministerului Educatiei au declarat pentru HotNews.ro ca “in cazul in care se intampla situatii de genul acesta, responsabila este conducerea scolii pentru utilizarea unui manual care nu se afla pe lista manualelor aprobate de Minister, respectarea acestei liste fiind obligatorie”.

Restul stirii si imaginile din manualul de prostie religie le gasiti aici : http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16427224-lectie-dintr-manual-controversat-religie-daca-minti-atunci-vei-calcat-masina.htm 

image-2014-01-17-16428023-0-preotul-sfinteste-masina

 

În cazul în care nu realizați care este problema, hai să gândim un pic la rece problema îndoctrinării în mod forțat a unui copil. Până în ultimii ani părinții au acceptat să învețe copiii religie în școală, mai ales în mediu rural, datorită unei concepții românești greșite : “păi ce o să zică vecinii dacă aud că nu las copilul la religie?”

Problema susținătorilor învățării religiei încă din clasele primare, susținători care devin violenți când ai contra-argumente reale, este că oamenii au început să mai iasă din casă, să vadă lumea reală.

Dezbaterea nu este de a crede sau nu în ceva/cineva. Dezbaterea nu este dacă există sau nu Dzeu, teoria lui Darwin sau alte minuni de tipul ăsta. Indiferent de care parte a baricadei ai fi, întotdeauna se vor găsi curve virgine care să vină cu argumente fanteziste.

Problema mea este că nu vreau să îl cresc și să îmi fie educat copilul cu o mentalitate bolnavă bazată pe fantezii bisericești, contradicții față de realitate și binecuvântarea autoturismelor. Copilul meu are nevoie de căldură în clasă, nu de biserică în spatele școlii. Eu am nevoie de drumuri deszăpezite și fără gropi, nu de biserică în spatele blocului. Dacă aș crede în ceva, m-aș ruga la acel ceva acasă liniștit. Nu trebuie să merg duminica la biserică să măr rog. Părerea mea. Dacă ar exista acel ceva la care se roagă fiecare religie, atunci cred că ar accepta rugăciunea și de acasă dintr-un pat de la IKEA de 600 ron și o iconiță de 10 ron. Nu trebuie să te duci la biserică de 100.000 € să te rogi. Dimpotrivă. Eu cred că ar aprecia mai mult o comunitate care a donat 100k către familiile sărace sau făcând o cantină a săracilor, decât o comunitate care cheltuie punând icoane cu ramă aurită în lăcașul de rugăciune.

A fost mișto câteva sute de ani pt multi. Problema e că biblia a devenit din ce în ce mai accesibilă inclusiv în variante digitale. Se poate citi online. Diferența e că acum poți avea funcția de search pentru c compara datele care le-ai citit acum 10 capitole și îți era lene să dai paginile înapoi să compari datele. Un exemplu foarte bun, ridicat de un amic, este: Care-i legătura dintre religie şi lege? Adică de ce te pune să juri pe biblie în instanţă?

Credincioșii or sa spună ca jura ca sa spună adevărul si chipurile le-ar fi frica de Dzeu. Da frate, deci unul care a violat 3 Fetițe de 10 ani si a măcelărit părinții fetelor chiar in fata lor….exact fata de Dzeu va avea frica si jurand i se va rupe inima si va recunoaște. Vai de capul meu. In plus, in biblie zice ca sa nu te juri deloc ( http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=5 )

  • 33.  Aţi auzit ce s-a zis celor de demult: “Să nu juri strâmb, ci să ţii înaintea Domnului jurămintele tale”  
  • 34. Eu însă vă spun vouă: Să nu vă juraţi nicidecum nici pe cer, fiindcă este tronul lui Dumnezeu,
  • 35. Nici pe pământ, fiindcă este aşternut al picioarelor Lui, nici pe Ierusalim, fiindcă este cetate a marelui Împărat,
  • 36. Nici pe capul tău să nu te juri, fiindcă nu poţi să faci un fir de păr alb sau negru.
  • 37. Ci cuvântul vostru să fie: Ceea ce este da, da; şi ceea ce este nu, nu; iar ce e mai mult decât acestea, de la cel rău este. 

Dar după cum spuneam, nu ăsta este punctul critic. Acceptăm să ne fie duși copiii în biserică pentru că în majoritatea cazurilor avem partenerul de viață/familia/vecinii/prietenii care te împing oarecum să îi arăți juniorului și partea religioasă a lumii. Dar e ok, pentru că va crește, va conștientiza că Moș Crăciun e fantezie.

Așadar, problema mea este: din puținul pe care îl acceptăm cu nod în gât să le fie spălate creierele ăstora mici, BOR ar trebui să ne mulțumească în genunchi și să se potolească. Dar ei nu. Continuă seria mizeriilor prin aprobarea unor manuale de religie deplasate din orice punct de vedere.

Nu ai cum să scoți mizerii de genul ăstuia de mai jos. Pe urmă te întrebi de ce dobitocii ăia de martori ai lui Iehova refuză transfuzia de sânge. au murit extrem de mulți oameni datorită zicalei : crede și nu cerceta. Așa că într-un fel este echilibrat fenomenul de suprapopulare a planetei.

image-2012-09-10-13195174-0-muha-pag-9-mic

 

  1. Am un ´feeling ca in vreo 30 ani oamenii nu vor mai fi asa lasatori si rabdatori la mizeriile BOR. Acum trag si ei tare cat mai pot ca pe urma·vor ajunge sa ceara azil politic prin alte tari.

  2. Pe fetita mea nu o mai las la orele de religie încă din clasa a 2 a. Acum e clasa a 8 a si poate distinge unele lucruri de ale adultilor. Si acum încă imi mai multumeste ca am scăpat-o de chinul de a studia ceva ce nu ii plăcea.

    Cristian Iosub