Liberty Parade, varianta low cost

Glăvile House Parade, unul dintre cele mai aşteptate momente ale verii într-o comună din sudul judeţului Vâlcea. Cu o săptămână înainte de sărbătoarea Sfintei Maria, zeci de fete şi băieţi se strâng în centrul comunei, acolo unde începe distracţia. Parada are loc sub privirile aprobatoare ale bunicuţelor, care nu se pot abţine să nu execute câteva mişcări pe ritmuri house.

Primarul Ignătescu, un Radu Mazăre al Vâlcii

Parada house l-a transformat pe primarul Ion Ignătescu într-un Radu Mazăre al Vâlcii, iar alesul local recunoaşte că până şi vecinii săi sunt invidioşi pe succesul de care se bucură manifestarea.

A fost un început timid, un tractor şi o remorcă, dar acum e foarte frumos, tinerii au muzică şi suficient loc să  danseze în camion. Nu pot să mă compar eu cu Radu Mazăre, nu am cum, dar pot să spun că e o activitate bună, chiar şi vecinii mei primari au rămas surprinşi şi mi-au spus că ar fi vrut să aibă ei o astfel de idee”, declară primarul Ion Ignătescu.

În acest an, tinerii au străbătut comna Glăvile de la un capăt la altul pe un traseu de aproximativ 20 de kilometri. Parada house s-a încheiat cu un grătar, la marginea localităţii.

Puteti urmari video de la acest eveniment pe siteul Adevarul.ro

      Cristian Iosub