Lidl stă cu mortul pe masă (la propriu) în gona după profit

Sunt oripilat de atitudinea Lidl față de incidentul de ieri. Un om a decedat ieri într-un magazin din Timișoara, probabil din cauze naturale fiind emisa ipoteza unui infarct, dar Lidl a sunat la poliție să vină și să ridice cadavrul, continuând activitatea ca și cum nimic nu s-a întâmplat. Am văzut mai multe imagini în mass media și sunt puțini cei care pronunță brandul a cărui etică și empatie îii lipsesc cu desăvârșire. Toată lumea spune ca incidentul a avut loc într-un magazin dar evită să pronunțe brandul. Știm că Lidl are bugete imense de publicitate pentru bloggeri, vloggeri, presă și nimeni nu ar dori să arate cu degetul spre acest brand.

Și totuși, singura reacție a lui Lidl a fost: “le cerem scuze clienților noștri care au fost expuși, fără voia lor, la intervenția autorităților competente“.

Este o lipsă de empatie atât din partea tăranilor clienților care își continuau cumpărăturile ca și cum nimic nu s-a întâmplat, asistând nepăsători la faptul că în magazin era un om întins pe podea și criminaliștii fotografiau scena morții și la polul opus, halucinant, din partea magazinului Lidl care orbit de profit și de vânzări a refuzat să acorde atenția necesară incidentului. Dacă ar fi putut, sunt sigur că ar fi dus cadravrul în depozit numai ca să nu le încurce clienții când cumpără pâine.

Între timp, mi-am setat Bitdefender BOX-ul să blocheze orice pagină web încerc să deschid și are referință la brandul Lidl. Momentan mă trec prea multe sentimente față de angajații Lidl din Iosif Bulbuca (Timișoara) și oricât de sinistru ar părea, sper ca într-o zi să aibă rude rând pe rând (de la casieră până la directorul magazinului) într-o situație similară.

      Cristian Iosub