Cum se lucrează modular și eficient

Eu am avut întotdeauna o problemă cu timpul. Chiar dacă am suficient timp pentru a finaliza un task, prefer să știu că l-am terminat chiar și la jumătatea dead line-ului decât să mă prindă ultimele zile.

Proiectul unui client, destul de stufos, trebuie executat în limba română. Întreg CMS-ul și componentele premium folosite, trebuie să fie în limba română. Problema este că sunt al naibii de multe fișiere de tradus iar dezvoltatorii nu oferă pachete de limbă pentru ultimele versiuni achiziționate. Avantajul este că sunt multe siteuri de microjoburi unde pot oferi o parte din taskuri astfel încât să mă focalizez pe părți mult mai importante ale proiectului. Prefer să plătesc 15€, un freelancer de pe un site de genul acesta care să traducă cca 3000 de linii de text decât să pierd o noapte întreagă făcând un lucru de care chiar mi-e silă. Silă în sensul că am extrem de multă răbdare, dar când vine vorba să traduc 3000 de linii , după 2 ore deja mă aduni de pe jos de somn.

Aș dori să văd un pic mai implicați freelancerii în proiecte microjob decât în advertoriale, likeuri pe facebook, pachete de 10k vizite pe blog etc. Sunt sigur că în situația mea sunt și alți freelanceri care ar dori să împartă profitul unui proiect cu ceilalți lucrându-se modular.

freelance-jobs

  1. Depinde despre ce CMS e vorba, depinde despre ce este de tradus, si daca vrei si ai nevoie de ajutor neaparat. Poate te ajut eu, si asa cand sunt la munca, si am laptopu’ cu mine, chiar ma plictisesc. Si mai ales, care-i termenu’ deadline.. in care trebuie sa fie gata treaba.

  2. Pai lumea nu se implica in microjob-uri deoarece decat sa stai o noapte traducand pentru 15$ mai bine lucrezi la un proiect personal 🙂

    • Eu cunosc un microworker care ia in medie 3000 RON pe luna. La fel zice si lui: decât sa muncesc o luna in burger king pe 1000 RON, mai bine de acasă pe 3000

    Cristian Iosub