Magazin online GSMRoShop

Pentru că mi se reproșează de către prieteni că sunt mult prea pesimist și scriu numai despre părți negative ale evenimentelor din jur, astăzi a venit momentul să mai scriu si despre ceva plăcut.

Pe vechiul blog al cărui content l-am pierdut în timp, scrisesem cu ardoare despre o experiență uimitoare de plăcută în colaborarea cu AutoKarma. Era vorba despre o revizie a mașinii și am comandat piesele online. A doua zi am primit un telefon de la un reprezentant AutoKarma, ce mi-a oferit consultanță în alegerea produselor optime și la un raport calitate / preț destul de bun. Nu mai rețin exact ce piese erau (asta era acum 4 ani), dar m-am documentat ulterior si sfaturile primite erau intradevar cele mai bune.

În continuarea acestei experiențe vine un magazin online gsm și vedeți imediat de ce.

Cine este GSMRoShop.ro?

GSMRoShop.ro este noua divizie comercială a brandului GSMRo care, de mai bine de 2 ani, oferă informaţii despre telefoane mobile, accesorii GSM, aplicaţii software şi tot ce ţine de tehnologie mobilă. Practic, este un magazin online de telefoane mobile, gadgeturi si accesorii pentru telefoane.

Începând cu 1 septembrie 2012, brandul GSMRo a fost preluat de Agress Business, un grup de companii ce activeaza pe piata din Romania incepand cu anul 1997 prin vânzarea de telefonie mobilă şi servicii de telefonie mobilă.

Inițial au inceput in sectorul IT&C și au continuat in paralel pe zona comunicatiilor mobile, dezvoltand mai multe magazine de telefonie mobila pe teritoriul Romaniei.

Am descoperit acest site întâmplător iar până în prezent părerea mea ca și utilizator al Internetului , ca și fost programator, ca și cunoscător al mediului și construcției unui ecommerce, ca și cunoscător al domeniului de telecomunicații, că este unul dintre cele mai reușite siteuri .

Într-unul din interviuri, echipa GSMRoShop spunea:

Avantajele competitive pe care magazinul online de telefoane mobile şi accesorii GSM le va avea se vor învârti foarte mult în jurul noţiunii de vânzare consultativă, adică personal pregătit să identifice şi să satisfacă nevoile potenţialilor clienţi în timp real, exact ca într-un magazin fizic. Vom aduce cât mai aproape de realitate vânzarea virtuală.

…și au dreptate.

Din punct de vedere al designului m-a atras versiunea pentru telefoane mobile, cât de simplă dar complexă este în același timp. Pe iPhone 5 nici măcar nu a trebuit să fac scroll pentru s avea imaginea întregului site. Nici versiunea pentru desktop nu stă rău. Se vede de la distanță că niște băieți deștepți pierd ceva nopți pe la birou.

Programarea și dezvoltarea platformei iese in evidență mai ales pentru cei care au mai avut de a face cu administrarea unui site de gen. Mi se pare incredibil de exemplu să ai atât de multe filtre în alegerea unui tablet pc. Chiar dacă momentan nu este populat de enșpe modele, dar este pregătit pentru drum. Aceeași băieți deștepți cred că stau ca mine cu cutia de ness pe masă. 🙂

Ca și plată momentan se acceptă doar ordine de plata, plata la sediul firmei sau ramburs. Ca sa fie împăcat tot omul, sugestia mea ar fi pe viitor și un paypal (știu, comisioane aiurea de 2%) pentru ca este un procesator in care oamenii au încredere . Eu când cumpăr folosesc un card de debit legat la paypal. Evit sa introduc datele cardului meu in general si caut ori plata prin transfer bancar, ori paypal. Anyway , este mai ieftin decât comisioanele de ramburs de la firmele de curierat.

Despre preţuri, stocuri şi alte aspecte matematice nu pot să spun decât că e de bine. Există comparatoare independente de preţuri care pot demonstra că au la majoritatea telefoanelor mobile şi accesoriilor GSM preţuri sub media de preţ a pieţei.

Și ca să ajung la finalul ideii, căutăm de fapt pe magazinele online prețul unui Nokia 101.
Nu, nu râdeți. Sunt eu iBoy dar mi se pare uimitor sa dai doar 120 RON pentru un telefon dual sim! Și de reținut e că acest dual sim este in stand-by.

Un amic, mare amator de telefoane (eu schimb o data pe an, el o data pe luna), imi spunea ca telefoanele simple si ieftine au rupt piața din 2008 în prezent. Motivul este în primul rând dat de Cosmote, acest operator făcător de minuni care pune cursul valutar din inimă, dar oferă mii de minute tuturor. Imi aduc aminte in Decembrie 2005 cand CEO declara ca va face accesibila telefonia mobila oricărui roman. Si așa a fost . Dar, revenind la motivul pentru care cineva ar cumpara un telefon de 120 RON (in Italia este 30€ in Nokia Store) : dupa cum zicem, nevoia de a avea Cosmote-ul introdus intr-un telefon secundar; apoi, sunt bătrânii. Da, persoanele trecute de 60 ani nu se dau pe facebook cu Galaxy-ul. O persoana trecută de vârsta a doua este exact ca în scurt metrajul “Fata galbena care rade” . Nu are nevoie de Viber, Whatsapp, FaceTime sau mai știe eu ce minuni .

Un telefon simplu, ieftin și repet : dual sim !

Până una alta, am adăugat siteul în bookmark pentru eventuale viitoare comenzi. Din câte am văzut, sunt foarte multe produse cu reduceri de 14-28% și în plus, o dată devenit client, ai reducere de 2% din viitoarele comenzi.

GSMRoShop așteptăm și un program de profit share 🙂 Eventual încă un concurs pe BlogAwards cu propuneri de idei de implementare

 1. Magazinul este oferit de catre ShopMania. Practic inchiriezi “magazinul”, platind lunar / trimestrial / anual si tot ce trebuie sa faci este sa introduci:
  – logo-ul
  – titlu – scurta descriere
  – texte “despre noi” si alte chestii de genul
  – poze, preturi, descrieri materiale

  Tot ce vezi jos cu “Termeni si conditii”, “Confidentialitate”, etc (practic toate link-urile din pagina de jos)+tema+scripting+orice altceva este realizat si apartine ShopMania.

  Deci… “Programarea și dezvoltarea platformei iese in evidență mai ales pentru cei care au mai avut de a face cu administrarea unui site de gen” – da, felicitari echipei ShopMania. Daca nu crezi, fa-ti un cont oarecare la ei si ai un trial de cateva zile. Timp in care vei vedea cat de usor este de personalizat.

  Mai greu este sa iei o platforma e-commerce de la stadiul de “nimic” de la si sa o personalizezi tu, pentru nevoile tale, sa ai “noroc” de erori la teme (teme care au costat bani bunicei), sa mai crape putin SQL-ul, sa te lase hostingul si asa mai departe. Si la final sa vezi ca-ti intra 5 pe zi si da comanda 1 pe luna.

  Cristian Iosub