Magazinul Online Orange România – o glumă ieftină

“Online va fi mereu mai simplu” este sloganul unui cunoscut magazin online, cu experiență și oameni capabili în spatele său. Același lucru nu se poate spune și despre magazinul online Orange. În urma cu vreo 2 săptămâni am cumpărat un Vector Watch de pe magazinul Orange pentru că aveam un voucher interesant pe care îl puteam folosi numai acolo.

Încă din momentul plasării comenzii am văzut că este găurit pe toate părțile platforma lor:

  • selectam profilul de Persoană Juridică, completam datele și când să finalizez comanda îmi cere CNP și mă întoarce la pasul anterior unde am bifat Persoană Fizică. Până la urmă am adăugat datele din Contul Meu și în finalizarea comenzii am selectat adresele
  • am avut 3 tentative de plata cu cardul și rămânea in loading pagina /magazin-online/adaugat-la-cos/finalizare-comanda/comanda-ta
  • nu au suport telefonic și la informații generale copiii ăia nu pot ajuta cu mare lucru dar insistă să le zici numărul de telefon Orange că altfel nu au cum să înregistreze în sistem apelul
  • produsul nu rămâne în coș după autentificare
  • în procesul de finalizare comandă apare un tabel fix degeaba unde sunt pus să bifez fix degeaba data și ora de livrare, care bineînțeles nu au fost respectate. În call-center aflu că tabelul nu trebuia să apară la plata cu cardul.
  • Nu poate fi anulată o comandă cu plata la livrare ci numai cele cu plata în rate

Acum, ceasul a ajuns, toata lumea este fericită mai puțin contabilul pentru că pe factură am numele societății incomplet scris, din toata adresa de facturare nu am decât două cifre (numărul etajului si al corpului de clădire).

Greșeli de procesare a datelor pot exista, mai ales dacă este un proces automat dar ar trebui să se poată rezolva prin re-emiterea facturii, nu? Greșit. Aparent am primit din nou factura pe mail, dar nu se poate re-emite decât cu datele cu care a fost procesată inițial, neputând fi schimbate.

Am zis că sunt eu defect și am plasat o nouă comandă cu plata ramburs pe persoana fizică. Aici din nou sunt fragmente de adresă pe factura fiscală.

Au mai băgat o fisă și aștept să vedem din a câta încercare vor reuși să emită documentele corect (certificat de garanție, factura fiscală)

Repet, nasoale se întâmplă, e firesc și majoritatea clienților cred că sunt înțelegători, dar când refuzi după două săptămâni de teste continue să recunoști că ai o problemă, atunci se numește prostie si ANAF e primul care sare în ajutor să trateze cazurile de prostie acută.

      Cristian Iosub