Maneaua, această muzichie neînțeleasă …

anti-manele-hihihiOricât aș încerca să înțeleg gusturile muzicale ale fiecăruia, sunt momente în care sunt depășit de situație și creierul meu se blochează refuzând să mai proceseze , să interpreteze argumentele celui cu care discut. Astăzi răsunau manelele în parcarea unui Outlet de lângă Florența. Așa că am tras mașina lângă acești minunați oameni de cultură bronzați, cu numere de Bulgaria dar vorbitori nativi de rromână, și am dat la maxim melodia Omen de la Prodigy. În acest timp fumam o țigară cu colegii de la Gruppo Corpo Vigili Giurati care vroiau să își dezmorțească pumnii pe oasele maneliștilor.

Să vezi ce s-a ofuscat cioara. Ținea el să îmi explice că manelele s-au născut înaintea rockului (wtf?) și că mesajul dintr-o manea este plin de înțeles față de mesajul dintr-o melodie rock, care este gol. I-am dat să asculte și un pic de November Rain, dar … n-ai cu cine. Dacă îi puneam Papa Roach credea că e Cristi Minculescu. Cu vorba bună nu a înțeles că Florența nu e tot una cu Strehaia. Au trebuit să învețe cu o palmă după ceafă. Nu de la mine; nu mă cobor la nivelul a 3 puradei. Dar erau vreo 10 bodyguarzi dornici să își bea cafeaua pe muzică normală, nu pe manele 🙂

Maneliștilor înrăiți cred că li se spală instant creierele cu detartrant atunci când aud un alt gen muzical. Simt maneaua cu toată ființa lor.

Diferența a fost și va rămâne aceeași dintre maneliști și restul lumii. Nu spun că un om care ascultă muzică populară ar fi mai deștept decât unul care ascultă pop. Dar hai să luam un exemplu aflat în văzul tuturor : IT-iștii ce muzică ascultă? Sunt curios cum s-o face coding pe Guță. Dar salahorii de pe șantier care zac morți de beți la 7 dimineața în bar? Din punct de vedere al IQ-ului care credeți că e diferența?

Cu dedicație pentru maneliști :

 

Fernando de la Caransebeș

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uPTgDd_jmb0[/youtube]

 

Roxy Manelista

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=h_iyFz2bSa4[/youtube]

  1. Citeam intr-un studiu ca cei mai inteligenti sunt rockerii. Nu stiu de ce, nu mai tin minte daca se dadeau explicatii.

    Apoi, cred ca sunt urmeaza ascultatorii a 2 genuri muzicale: clasica si pop. Datorita mesajului pe care il trasnmit aceste muzici si increngatura cu sunetele.

    Cristian Iosub