Marea Aventura Lego 3D

MediaPro Distribution a adus pe marile ecrane “Marea aventură LEGO”, prima animație 3D în care îndrăgitele piese LEGO prind viață într-o aventură distractivă și plină de culoare, pentru toate vârstele.

Așa că am luat juniorul la subraț și am mers să îl vedem împreună la The Light Cinema. Aș fi curios dacă fac și abonamente lunare având în vedere că las cam jumătate de salariu mediu la cinema și barul acestuia 🙂 Hai să vă povestesc despre ce este vorba în film.

legoÎn orașul unde totul este fantastic, plin de entuziasm şi zâmbete, Emmet, un tip obișnuit să urmeze cu strictețe regulile, pare cel mai fericit locuitor. Fără să se remarce prin calități excepționale, Emmet ajunge în centrul atenției după ce primește din greșeală titlurile de „persoană extraordinară” şi „salvatorul planetei”. Astfel pornește într-o călătorie epică pentru a opri distrugerea omenirii.  Deși este complet nepregătit pentru misiune, mai multi super-eroi îndrăgiți îi vor sări în ajutor.

Marele său dușman este nemilosul Lord Business, cel care conduce întregul univers LEGO  și nu permite locuitorilor sau supușilor lui să se abată de la regulile stricte impuse.

In urma cu 8 ani si jumatate, Lord Business a luat o armă super puternică și a ridicat bariere intre lumile LEGO. Astfel, exista un univers in care figurinele LEGO erau clovni, în altul era Vestul Sălbatic și tot așa. Apoi, a trimis poliția în toate lumile pentru a aduna arhitecții. Avea el chestia asta, mania de a fi singurul arhitect si tot ceea ce se întâmplă în jur să fie conform instrucțiunilor sale. Dar, exista o profeție conform căreia se va ridica un tip obișnuit care va salva lumea cu ajutorul unei piese de LEGO. Arma superputernica era un tub de lipici 🙂 iar piesa cu ajutorul căreia se putea salva lumea era capacul de la tubul de super glue 🙂

Filmul este mișto si se termina prin înduplecarea răului (Lord Business) de a nu mai distruge lumea si de a se alia cu băieții buni.

În final, tot filmul era doar o inventive, o poveste, o joacă dintre tată și fiu (oameni). Practic, era un băiat cu tatăl lui și aveau construite în casă orășelele LEGO. Toată acțiunea din film este de fapt joaca dintre fiu (care era cu personajele bune) si tată (care controla personajele rele, Lord Business). După ce totul se sfârșește cu bine, tatăl îi spune fiului că acum pentru că au construit orășelele LEGO, o să o invite și pe sora băiețelului să se joace împreună. Așadar intră în scenă alte personaje malefice controlate de fetiță pentru a distruge lumea lui Emmet.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lK7SNipNmQ8[/youtube]

      Cristian Iosub