Mercenari sau testeri?

Am citit azi pe facebook la Eftimie despre un tip care a cumpărat o tabletă Serioux de 100 de ron de pe eMag. Acum e vreo 179 RON pe eMag si 299 RON la Flanco.

Omul a mers de la bun început pe ideea că o tabletă de 100 RON nu poate avea performanța unui iPad dar măcar de ramă foto să o poată folosi.

“Citisem review-urile pe site, ştiam că proastă rău şi că 50% din modele se strică. Deci nu aveam mari aşteptări. M-am gândit că în cel mai rău caz o folosesc pe post de ramă foto, tocător, frisbee sau ciocan. Plus că avea 36 de luni garanţie!”RevoBlog.

 

Cunosc destui oameni care fac review-uri. Unii si-au facut site de Test Area dedicat review-urilor si ar face și la tampoane un review, eventual cu unboxing și test 7 zile dupa care ar prezenta grafice drăguțe și ar ridica în cer produsul. Doar au fost plătiți pentru el. Aici vine problema review-urilor: lipsa asumării. Este ușor să te prostituezi pt 200 ron să faci review la un NoName Brand și te doare undeva dacă părerea ta a contat în procesul de achiziție al unui cititor. Ar trebui un pic curățată piața asta a mercenarilor și să încercăm să preentpm produsele exact așa cum sunt. Dacă tableta e bună numai pt ping pong, de ce să spunem că este un device de nota 8?

Și ca să cităm autorul până la capăt … :

Şi nu scriu acest articol ca să mă plâng de ea. După cum spuneam, mă aşteptam să fie proastă. Se pare că am supraestimat-o un pic. Scriu articolul ăsta pentru a vă spune că mi-am învăţat lecţia. Uneori nici lucrurile gratis nu-şi merită banii. Şi nu uitaţi, eu sunt un profesionist. Fac astfel de lucruri pentru ca voi să nu fiţi nevoiţi să faceţi asta acasă!

 

Dacă vă întrebați cum puteți recunoaște niște mercenari, atunci citiți rândurile pline de obiectivism ale Lab501:

Behold… the mighty beast! Priviti caii putere pe care ii primim pentru 279 RONo adevarata bestie! Sau nu…daca ar fi sa ne luam dupa chipset-ul Allwinner A13 utilizat. Acesta este alcatuit dintr-un procesor single-core Cortex A8 tactat la 1.2GHz si un nucleu grafic Mali 400, sustinute de 512 MB RAM. Stocarea se realizeaza pe memoria interna de 4GB, dar avem la dispozitie si un slot microSD care accepta carduri de pana la 32GB.

 

Cum se face un review corect? Buhici le găsește repede o întrebuințare adecvată performanței – de la minutul 02:57 ! 🙂

[youtube]http://youtu.be/Tc5f4aY-_Hw?t=2m57s[/youtube]

  1. Te rog frumos, un review este un review, atâta timp cât este pe Test Zonă! Da, ne-am înțeles?

  2. Timpul este factorul care va decide.
    Inteleg si fomica celor care fac review-uri, dar si nevoia reala de informare. Cand exagerezi prea mult cu laudele, lumea isi pierde din interes iar autorul din credibilitate, apoi totul se duce-n jos, inclusiv audienta/numarul de vizitatori unici si alti indicatori pe care-i folositi in online media…

  3. Mai tineti minte de Eldar Murtazin si de mobile review? Istorie….

    Cristian Iosub