Web Analytics

Metode de creștere a vânzărilor și turismului

În România conceptul Outlet este un eșec încă de la lansare. În București avem chiar un outlet foarte mișto făcut, arhitectură de nota 10, parcare imensă, legături cu orașul foarte bune. Dar din păcate managementul este atât de românesc…
În Italia, statul sprijină turismul pe toate căile posibile.
În primul rând prin dezvoltarea agroturismului pe cele mai uitate coline și în cele mai pierdute castele existente. Cum o face? Prin coplata. Statul finanțează circa 100k din proiect pt afacerile de familie (vilă transformată în mini hotel+viță de vie sau alte plantații în funcție de zonă). Am să abordez complet subiectul într-un alt articol.
20120819-205335.jpgÎn al doilea rând turismul este sprijinit printr-un comerț competitiv. Astfel, un cetățean extracomunitar (chinez, rus, american) care cumpără din magazinele cu sigla Tax Free, primește 12-15% din contravaloare înapoi. E o adevărată afacere pentru chinezii ce cumpâră genți de marcă cu 450€ și le vând cu până la 8000€ în țara lor. Mai primesc și 12% din cei 450€ plătiți. Dar lăsând clientul bișnițar la o parte, rămân restul turiștilor. Vin, cumpără și cheltuie mai mult decât plănuiseră mergând pe ideea că oricum primesc 12% înapoi.
Și uite așa pt Outletul The Mall din Leccio se fac linii speciale de autobuz, microbuze private, se dezvolta economic și comuna, se formează astfel și locuri de muncă… Totul pt că vin turiștii special să cumpere. Tradiția există, zvonul s-a dus deja. Primul lucru care îl face un chinez când ajunge la hotel, este să întrebe unde este un Outlet mai aproape.
Sunt cu siguranță extrem de multe motive pentru care văd străinii tremurând ca nuște copii în fața unui Bonibon, atunci când își iau un fular ca a lui Năstase. Nu tremură doar din cauza tax free. Să nu uităm că Italia are acord cu Japonia și încă câteva țări să poată veni turiștii fără viză !
Ideea în final este că firea umană reacționează al naibi de bine la cuvintele discount/reducere/tax free/money back. Unele țări au înțeles că furăciunea se face dând și la altul. Așa că din 20% tva, dăm 12% turistului, 3% firmelor de genul http://www.global-blue.com/traveller-services/tax-free-shopping/refund-calculator/ și restul de 5% rămâne statului. Dar turistul nu vine singur. Nu mănânca genți Prada și nici nu doarme pe fulare Burberry. Deci va cheltui, patronii vor plăti taxe.
Se discută chiar de implementarea autocarelor care să facă turul hotelurilor bune și în felul ăsta turistul nu mai trebuie să se deplaseze singur până la gara centrala sau la aeroport, ci doar coboară din hotel și se urcă în autocar ca în taxi.

Dar mai avem până acolo. Momentan ne chinuim să găsim o firmă de pază pt A3 care sa ofere câte 3 mașini pe sens cu echipaj de 2 agenți. Problema e să nu fure agentul cot la cot cu țiganul, să nu bea la muncă, sa nu doarmă la muncă și să știe măcar să se semneze. E greu, încă se mai caută firma aia. Ca intimidare cică vor avea GPS tracker pe mașini. Deci un agent rămâne la somn și băutură jumate de noapte cât face celălalt agent turele pe autostrada. După 4 ore fac schimb la somn.

Subiecte:

BlogCalatorii

  1. […] trecută scriam despre metode de creștere a vânzărilor și a turismului . Pe o planetă cu aproape 7 miliarde de locuitori din care 1.5 miliarde sunt numai chinezi ce dau […]

  2. “Am să abordez complet subiectul într-un alt articol” – hai ca deja a venit timpul 🙂

    Cristian Iosub