Migrarea inapoi de la pagina de Facebook, la profil personal

Vineri povesteam in acest articol despre cât de ușor poți migra pe Facebook de la un cont personal, de persoana fizică, la un cont Business de tip pagină. Procedura se realizează într-un singur sens, fiind extrem de greu și cu motive întemeiate să revii înapoi la contul de tip profil personal. Facebook oferă totuși un formular de contact prin intermediul căruia puteți solicita să vă fie restabilit contul anterior.

Nu pot generaliza, dar feedbackul pe care l-am găsit pe internet privind această procedură, este descurajator. Nu am găsit până acum cazuri în care să afirme cineva că i-a fost convertit contul înapoi în profil. Bine, și formularul este destul de tricky pt că întreabă pentru ce folosești Facebook (profilul) iar in termeni și condiții este specificat clar că nu poți folosi profilul personal decât în calitate de persoană fizică, reală. Pentru business, există pagini.

Vineri noapte am depus cerere de restore și astăzi am primit următorul email din partea Facebook:
Re: Convert My Business Account to a Personal Account

Hi Cristian,
We’ve reviewed your request and upgraded your business account to a personal account. The next time you log in, you’ll notice that your Timeline has been restored.
For instructions on how to delete the Page that was created in the migration process, please visit:
https://www.facebook.com/help/223786757631885/?ref=cr
For any other issues or questions about your account, please visit the Help Center:
https://www.facebook.com/help
Thanks,

Jack
Community Operations
Facebook

Cu toate acestea, nici acum nu pot să spun că totul a revenit la făgașul normal. Am rămas și cu pagina, dar și cu contul personal : ) Partea cea mai interesantă este că la contul personal am posibilitatea să îmi editez setările exact ca la pagină. Template-ul este identic. În plus, am vazut că este încurajata folosirea badge-ului la cont personal

Partea tristă e că eu am făcut update de la profilul cristian.iosub către pagina cristianiosub.ro ca apoi să o redenumesc în cristianiosub iar acum toate numele sunt ocupate. Deci va trebui să mă decid asupra unui username (momentan am /profile.php?id=100000213101455).

Oricum, toată această distracție îmi întărește convingerea că datele de pe Facebook nu se pierd. Cât timp am stat numai cu pagina, de pe aplicația de mobil Facebook, aveam acces la întreg profilul meu, puteam da share dar nu puteam comenta și da like. Totul se păstrează pentru binele securității naționale 🙂

      Cristian Iosub