Mitul aplicației Facebook Messenger

In ultimele zile s-a creat o panică generală printre utilizatorii aplicației Facebook Messenger pentru că ar cere și folosi drepturi în plus față de cele necesare pe device-urile pe care este instalată.

Campionii aberației au fost kinderii de la Stirile ProsTV care încercând să-și acopere fundul au spus că ei citează o publicație din străinătate. Cu link către index, nicidecum către articol, da? : )

Are nevoie Facebook Messenger de acces la SMS, agenda telefonică, retea internet, cameră foto, microfon ? DA, pentru că TU, utilizatorule, ca să trimiți un mesaj vocal trebuie să îl înregistrezi cu microfonul telefonului de exemplu. Un articol complet pe tema asta au scris băieții de la UTOK pe care vi-l recomand să îl citiți cu atenție.

Întrebare de zece puncte: dacă ProsTV face gălăgie că o aplicație de mesagerie are nevoie de acces la camera foto pentru a trimite fotografii : ), putem afla de ce aplicația Android Stirile ProTV are nevoie de contactele mele, calendar, locatie, SMS; telefon, fotografii, microfon, camera foto, informații despre conexiunea mea internet precum si informații legate de deviceul pe care il folosesc?

Ce ascundeți domnilor prost-eviști? Ce căutați să cereți acces la funcția de call, SMS, camera foto și microfon?

Acum înțeleg de ce era așa stufos articolul lor. Nu că ar fi găsit știrea pe undeva ci era vorba chiar despre aplicația Stirile ProTV, autorul vorbind din experiența proprie și amintiri .

Screenshot_2014-08-14-22-45-20

 

      Cristian Iosub