Mitul cersetorului rroman din Italia

În Florența, pana acum câțiva ani era plin de cersetori care spălau parbrize. Toată lumea ii stia, nimeni nu suporta sa fie agasat de ei, dar totuși munca le era rasplatita.

Asta pana într-o zi când s-au certat cu nevasta primarului care nu vroia sa le dea bani. Atunci s-a dat ordin sa fie curățata Florența de cersetori.

Treaba a mers. Cersetorii au plecat din Florența dar s-au dus in Perugia iar locul lor au venit handicapatii. Practic, fiecare oraș are povestea lui; bandele de cersetori sunt impartite pe orașe si povestea care trebuie spusa publicului. Iar Florența este acum plină de schilozi, ciungi, handicapati.

Zilele trecute a venit la mine un cersetor in cârje cât timp stateam la semafor. Era bucuros ca sunt român pt ca avea nevoie de un sfat : unde poate găsi un mecanic bun pt un Audi A4 si un Mercedes E nu știu cât. Adică handicapatul nu doar ca se prefacea ca ar avea nevoie de bani pt medicamente, dar avea si mașini de lux. Mi-am adus aminte imediat si de cersetorii din centru care dorm la hotel de 2*.

Ceea ce mă nedumirește pe mine, este orașul din care vin : Buzău. Pe absolut oricine as întreba din Florența de unde vine, îmi va spune : Buzău. Faza mișto e ca nu mint, ci chiar sunt din Buzău sau cel puțin asta am văzut pe buletinele lor la tribunal.

Având in vedere numărul tot mai mare de cersetori handicapati care vin in Florența, deduc ca in Buzău e o molimă ceva…

20130618-215507.jpg

      Cristian Iosub